Denizli Fatih İlkokulu, 6. Türkiye Oyuncu Beyinler Turnuvası'nda en başarılı okul seçildi
Ankara'da düzenlenen 6. Türkiye Oyuncu Beyinler Turnuvası'nda Denizli Merkezefendi Fatih İlkokulu, elde ettiği derecelerle öne çıktı. Turnuvada okul, toplam 9 öğrencisini Türkiye derecesine taşıyarak organizasyonun en başarılı okulu unvanını elde etti.
Turnuva katılımı ve finaller
Türkiye genelinden katılımın olduğu organizasyonda akıl ve zekâ oyunlarına ilgi duyan öğrenciler yarıştı. Turnuvanın Junior kategorisinde 1.739, ilkokul kategorisinde ise 2.259 öğrenci kayıtlıydı. Ön elemelerin ardından Ankara'da gerçekleştirilen yüz yüze finallere Junior kategorisinden 199, ilkokul kategorisinden 216 öğrenci katılmaya hak kazandı.
Dereceye giren Denizlili öğrenciler
İlkokul kategorisinde yarışan öğrencilerden Semiha Sare Kaplan Türkiye 2’ncisi oldu. Aynı kategoride Azra Abay Türkiye 4’üncüsü, Yağız Şentürk Türkiye 5’incisi, Hüseyin Efe Ulukaya Türkiye 7’ncisi, Kamil Selim Özlüsöz Türkiye 8’incisi, Nevriye Elif Akdemir Türkiye 9’uncusu ve Yunus Emre Sağdıç Türkiye 10’uncusu olarak okula önemli başarılar kazandırdı.
Junior kategorisinde ise Toprak Uruk Türkiye 4’üncülüğünü, Deniz Çelik Türkiye 7’ciliğini elde etti.
Ödüller ve okulun değerlendirmesi
Turnuvada ilk 10’a giren öğrenciler; başarı belgesi, madalya, kupa ve para ödülü kazandı. Elde edilen sonuçlar okul yönetimi ve veliler tarafından sevinçle karşılandı.
Başarıda emeği bulunan danışman öğretmen İlyas Erel de özverili çalışmaları ve rehberliğiyle takdir topladı. Okul, öğrencilerinin gelişimi için sürdürülen çalışmalara devam edeceğini belirtti.
ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN 6. TÜRKİYE OYUNCU BEYİNLER TURNUVASINDA 9 ÖĞRENCİSİNİ DERECE KÜRSÜSÜNE TAŞIYAN DENİZLİ MERKEZEFENDİ FATİH İLKOKULU, TURNUVANIN EN BAŞARILI OKULU OLARAK DİKKAT ÇEKTİ.