Denizli ev tekstili Heimtextil Frankfurt Fuarı'nda Turkish Towels ile tanıtılıyor
DENİZLİ (İHA) – Denizli, Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve ev ile banyo tekstili sektörünün en prestijli uluslararası buluşmalarından biri olan Heimtextil Fuarı'na güçlü bir katılım sağladı. Fuara 57 Denizli firması katılıyor ve kentin üretimleri dünya çapında alıcı ve iş ortaklarıyla doğrudan buluşuyor.
Denizli'nin standı ve görünürlüğü
Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), bu yıl da Turkish Towels markasıyla Hall 5.1 alanında 11. kez yer alıyor. Stantlarda Denizli menşeli ev tekstili ürünleri sergilenirken, fuarın yoğun alanlarında yer alan Turkish Towels reklamlarıyla Türk havlusunun küresel tanıtımı destekleniyor. DENİB'i fuarda DENİB Yönetim Kurulu Üyesi Süreyya Çalışkan temsil ediyor.
Yerel temsil ve destek
Fuara katılan Denizlili firmalara, Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve Frankfurt Ticaret Ataşesi Murat Muştu tarafından başarı dilekleri iletildi.
İhracat verileri ve fuarın stratejik önemi
DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu fuara dair değerlendirmesinde, "Denizli olarak ev tekstili sektöründeki deneyimimiz, markalaşma vizyonumuz ve sürdürülebilir üretim anlayışımızla bu fuarda yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. Heimtextil Fuarı, yalnızca ürün sergileme değil; trendlerin belirlendiği, tasarım ve inovasyonun buluştuğu bir platform olma özelliğini taşıyor" ifadelerini kullandı. Memişoğlu, Denizli'nin yeni koleksiyonlarını, çevre dostu üretim süreçlerini ve markalaşma hamlelerini Turkish Towels standında sergilediğini vurguladı.
Memişoğlu, kentteki üretim ve ihracatın sektördeki ağırlığını rakamlarla açıkladı: Türkiye'nin havlu ihracatının %78'i, bornoz ihracatının %66'sı ve nevresim ihracatının %61'i Denizli'den gerçekleştiriliyor. Ayrıca, Türkiye'nin toplam ev tekstili ihracatının %41'lik bölümü Denizli kaynaklı olup, söz konusu ihracatın 3.5 milyar dolarlık toplamı dikkate alındığında yaklaşık yarısının Denizli menşeili olduğu belirtiliyor.
Memişoğlu, bu veriler ışığında Heimtextil'in Denizli için yalnızca bir ürün tanıtım platformu olmadığını; yeni iş bağlantıları kurma, küresel pazarda görünürlüğü artırma ve il ihracat gücünü pekiştirme amacı taşıdığını ifade etti ve fuarın ihracatçılar ve sektör adına verimli geçmesini diledi.
DENİZLİ, ALMANYA’NIN FRANKFURT KENTİNDE DÜZENLENEN VE EV VE BANYO TEKSTİLİ SEKTÖRÜNÜN EN PRESTİJLİ ULUSLARARASI BULUŞMALARINDAN BİRİ OLAN HEİMTEXTİL FUARINA GÜÇLÜ BİR KATILIM SAĞLADI. HEİMTEXTİL FUARI’NDA 11. KEZ YER ALAN DENİZLİLİ FİRMALAR, DÜNYA ÇAPINDA ALICILAR VE İŞ ORTAKLARIYLA YÜZ YÜZE GÖRÜŞME FIRSATI BULUYOR.