Denizli’de Müftü Ahmet Hulusi Efendi kabri başında anıldı
Anma programı ve katılımcılar
15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü kapsamında Merkezefendi Müftülüğü tarafından düzenlenen anma programında, Milli Mücadele’nin öncü isimlerinden Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi kabri başında dualarla ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle yad edildi.
Programa Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, Merkezefendi Müftüsü Dr. Osman Güneş, Ahmet Hulusi Efendi’nin torunu Faik Müftüler, aile fertleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, milli mücadelenin manevi önderlerinden biri olarak kabul edilen Ahmet Hulusi Efendi’nin hatırası önünde saygı duruşunda bulundu.
Konuşmalar ve vurgulanan mesajlar
Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir, anma töreninde Ahmet Hulusi Efendi’nin işgal dönemindeki duruşuna dikkat çekerek, 'İzmir’in işgal edildiği o karanlık günde Denizli’de bağımsızlık meşalesini yakan Ahmet Hulusi Efendi, milletimizin hür yaşama iradesini tüm dünyaya ilan etmiştir. Onun ortaya koyduğu duruş, bugün hâlâ milletimize ilham vermektedir' ifadelerini kullandı.
Merkezefendi Müftüsü Dr. Osman Güneş ise Ahmet Hulusi Efendi’yi sadece dini bir şahsiyet olarak değil, milletin kaderine yön veren bir lider olarak tanımladı. Dr. Güneş, 'Ahmet Hulusi Efendi, işgal karşısında suskun kalmayan, milletine cesaret veren, bağımsızlık ruhunu kürsülerden halka taşıyan müstesna bir şahsiyettir. O gün ortaya koyduğu kararlı duruş, Anadolu’daki milli direnişin güçlenmesine büyük katkı sağlamıştır' değerlendirmesinde bulundu.
Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam ederek, şehitler ve Milli Mücadele kahramanları için duaların okunmasıyla sonlandı.
Ahmet Hulusi Efendi'nin anılması, Denizli'nin 15 Mayıs Milli Mücadele Günü çerçevesinde tarih bilinci ve birlik vurgusunu canlı tutma çabalarının bir parçası olarak gerçekleşti.
DENİZLİ MİLLİ MÜCADELE GÜNÜ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ANMA PROGRAMINDA, MİLLİ MÜCADELE’NİN ÖNCÜ İSİMLERİNDEN DENİZLİ MÜFTÜSÜ AHMET HULUSİ EFENDİ KABRİ BAŞINDA DUALARLA YÂD EDİLDİ. MERKEZEFENDİ MÜFTÜSÜ DR. OSMAN GÜNEŞ, AHMET HULUSİ EFENDİ’NİN SADECE DENİZLİ’NİN DEĞİL, MİLLETİN BAĞIMSIZLIK İRADESİNİN SİMGELERİNDEN BİRİ OLDUĞUNU VURGULADI.