Denizli'de izinsiz bitkisel yağ üretimi: Binlerce litre yağ ve çok sayıda teneke ele geçirildi
Tarım ve Orman Bakanlığı, insan sağlığını tehdit eden izinsiz gıda üretimine karşı denetimlerini yoğunlaştırdı. Denizli’de gerçekleştirilen denetimde, Tarım ve Orman Bakanlığı izni olmadan üretim yaptığı belirlenen bir firmada kapsamlı inceleme yapıldı.
Denetim bulguları
Gelen ihbar üzerine harekete geçen Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, firmanın kayıt alınmadan dolum yaptığı ve kayıtsız üretim gerçekleştirdiğini tespit etti. Yapılan kontrollerde ele geçirilen ürünler kayıt altına alındı: tanklarda 8.300 litre bitkisel yağ karışımı, 7.842 litre ambalajlanmış bitkisel yağ karışımı, 3.625 teneke ve 2.690 boş teneke.
Bulunan ürünler, izinsiz üretim kapsamında muhafaza altına alındı ve yetkililer tarafından el konuldu.
Yasal süreç ve denetimlerin devamı
İzinsiz üretim ve kayıtsız dolum yaptığı belirlenen firma hakkında yasal süreç başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla kent genelindeki denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini bildirdi.
Uzman değerlendirmeleri açısından izinsiz ve kayıtsız üretimin tespit edilmesi, izlenebilirlik ve kalite kontrollerinin uygulanması açısından önem taşıyor. Bu tür uygulamalar, tüketicinin doğru bilgiye erişimini sınırlayarak gıda güvenliğini olumsuz etkileyebiliyor; yetkililer benzer vakaların önlenmesi için denetimlerin süreceğini vurguluyor.
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI, KAYIT ALMADAN YAĞ DOLUMU YAPILDIĞINI TESPİT EDİLEN DENİZLİ’DEKİ BİR FİRMAYA YAPILAN İNCELEMELER KAPSAMINDA, BİNLERCE LİTRE YAĞ ELE GEÇİRİLDİ. ELE GEÇİRİLEN YAĞLAR, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TARAFINDAN MUHAFAZA ALTINA ALINIRKEN, İŞLETME SAHİPLİLERE GEREKLİ İŞLEMLER BAŞLATILDI.