Denizli'de Buldan Ragıp Bey Sokak'ta metruk kerpiç evin duvarı yola devrildi

Denizli'nin Buldan ilçesi Ragıp Bey Sokak'ta kullanılmayan metruk kerpiç evin duvarı gece yola devrildi; can kaybı yaşanmadı, sakinler yetkililere bildirdiklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 06.12.2025 12:16
Güncelleme Tarihi: 06.12.2025 12:16

Denizli'de Buldan Ragıp Bey Sokak'ta metruk kerpiç evin duvarı yola devrildi

Denizli'de Buldan Ragıp Bey Sokak'ta metruk kerpiç evin duvarı yıkıldı

Gece saatlerinde çöken duvar yola devrildi, can kaybı yaşanmadı

Denizli'nin Buldan ilçesinde Ragıp Bey Sokak'ta bulunan kullanılmayan metruk kerpiç bir binanın duvarı gece vakti çöktü. Uzun süredir kimsenin yaşamadığı yapıdan çatısından kiremit ve tahta parçalarının düştüğü, bunun da binanın çevresinde tehlike oluşturduğu bildirildi.

Duvarın yola devrilmesi sonucu sokakta maddi hasar meydana geldi ancak olay gece yaşandığı için can kaybı veya yaralanma olmadı. Bölge sakinleri, yapının uzun süredir boş olduğunu ve çatısından parçaların düşmeye başladığını belirtti.

Mahalle halkı, söz konusu tehlikeyi yetkililere bildirdiklerini ancak henüz somut bir müdahale görmediklerini ifade etti. Vatandaşlar, benzer yapıların çevre güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle hızlı müdahale çağrısında bulundu.

Risk ve önlem açısından metruk yapıların düzenli denetimi, çevresel güvenlik önlemleri ve gerekli taşınma/önlem süreçlerinin işletilmesi gerektiği uzman görüşlerinde sıkça vurgulanan bir konu. Bu tür yapılar, çökme ve düşen malzemeler nedeniyle hem yaya hem de araç trafiği için ciddi risk oluşturabiliyor.

Olayla ilgili olarak yetkili kurumların nasıl bir yol izleyeceği ve bölgedeki güvenlik önlemlerinin ne zaman alınacağına dair resmi bir açıklama henüz ulaşmadı.

DENİZLİ’Nİ BULDAN İLÇESİNDE KULLANILMAYAN METRUK KERPİÇ BİNANIN DUVARI ÇÖKTÜ.

DENİZLİ’Nİ BULDAN İLÇESİNDE KULLANILMAYAN METRUK KERPİÇ BİNANIN DUVARI ÇÖKTÜ.

DENİZLİ’Nİ BULDAN İLÇESİNDE KULLANILMAYAN METRUK KERPİÇ BİNANIN DUVARI ÇÖKTÜ.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.