Denizde beliren çifte hortum ve Çevlik-Arsuz sahil yolundaki heyelan
Hatay'da gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak ve fırtına, deniz üzerinde sıra dışı bir görüntü oluşturdu. Samandağ açıklarında kaydedilen sahnede iki hortum aynı zaman diliminde ortaya çıktı ve çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
hortumların oluşumu ve görüntülenmesi:
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün fırtına ve yağış uyarısının ardından, Samandağ ilçesi Kapısuyu Mahallesi Çevlik açıklarında fırtına nedeniyle deniz üzerinde 2 hortum çıktı. Görüntülerde hortumların deniz üzerinde ilerlediği, ancak karaya ulaşmadan etkilerini kaybettiği görülüyor.
yol ve ulaşımda etkiler:
Şiddetli yağışın ardından Çevlik-Arsuz sahil yolunda yamaçtan kopan kaya ve toprak parçaları yola düştü. Oluşan heyelan nedeniyle bölgede ulaşımda aksamalar yaşandı.
Hortumların karaya ulaşmadan sona ermesiyle doğrudan can kaybı bildirilmedi; ancak yoğun yağış ve fırtına sahil şeridinde ulaşım ve güvenlik koşullarını olumsuz etkiledi.
HATAY’DA ŞİDDETLİ YAĞIŞLA BİRLİKTE DENİZDE OLUŞAN 2 HORTUM CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI.