DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.789.182,78 1,48%

Deniz Feneri Derneği, Ramazan'da Küresel Yardım Seferberliği Başlatıyor

Deniz Feneri Derneği, Ramazan ayında yoksulluk ve savaş nedeniyle zor durumda kalan milyonlarca insana yardım ulaştırmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 27.02.2025 14:54
Güncelleme Tarihi: 27.02.2025 14:54

Deniz Feneri Derneği, Ramazan'da Küresel Yardım Seferberliği Başlatıyor

Deniz Feneri Derneği, bu Ramazan ayında savaş, yoksulluk ve göç nedeniyle sıkıntı çeken bölgelerde yardımlarını sürdürecek. Dernek, Gazze başta olmak üzere birçok ülkede milyonlarca insana ulaşmayı planlıyor.

Derneğin Kastamonu Temsilcisi Halit Bitkin, yaptıkları yardımlarla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bitkin, "Ramazan süresince Türkiye genelinde ihtiyaç sahiplerine destek olacağız. 1610 aileye gıda, giyim, sağlık ve eğitim gibi çeşitli yardımlar ulaştırmayı hedefliyoruz," dedi.

Her gün 50 aileden toplam 200 kişiye sıcak yemek ve pide ikram edileceği bilgisini veren Bitkin, gıda dağıtımlarının süreceğini, fitre, fidye ve zekat gibi bağışların ulaştırılması için de çalışacaklarını belirtti.

Kastamonu'da bulunan giyim mağazalarında, 2023 ve 2024 yıllarında 800 aileye giyim yardımı yapıldığına da değinen Bitkin, "İhtiyaç sahiplerinin beden ölçülerini alarak giyim yardımını adreslerine ulaştırıyoruz," ifadelerini kullandı.

Deniz Feneri, Gazze'de de yoğun çalışmalar yürütüyor. Bitkin, "25 kişilik ekibimizle 10 bin kişiye sıcak yemek dağıtacağız. Ayrıca savaş mağduru Gazzeli aileler için çadır kent kurma çalışmalarımız devam ediyor," diye konuştu.

Suriye'deki yardım çalışmalarını da aktaran Bitkin, Halep merkezdeki aşevlerinin 3 bin kişiye sıcak yemek sunduğunu ve ekmek üretimi için un yardımlarına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Bu Ramazan, Afrika'nın Çad ülkesinde de yardım çalışmaları yapacaklarını kaydeden Bitkin, 1000 kişilik yetim iftarı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı