DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, Şanlıurfalıları Uyuşturucuyla Mücadeleye Davet Etti

Ferit Şenyaşar, 'Uyuma' mobil uygulamasıyla uyuşturucuya karşı mücadeleye destek çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 18.07.2025 20:40
Güncelleme Tarihi: 18.07.2025 20:40

DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, Şanlıurfalıları Uyuşturucuyla Mücadeleye Davet Etti

Ferit Şenyaşar’dan Uyuşturucu ile Mücadele Çağrısı

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Şanlıurfalıları, uyuşturucuyla mücadele amacıyla geliştirilen "Uyuma" mobil uygulamasını kullanarak ihbarda bulunmaya davet etti.

Şenyaşar, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfa'da özellikle genç nüfusun uyuşturucu çetelerinin hedefi haline geldiğini vurguladı.

Uyuşturucu kullanımının ailelere olan etkisi

Uyuşturucu maddelerin yalnızca kullanıcıyı değil, tüm aileyi olumsuz etkilediğini belirten Şenyaşar, "Kentte son bir yılda yakalanan uyuşturucu miktarında patlama yaşandı. Ele geçirilen bonzai miktarında %586, uyuşturucu haplarının miktarında ise %2 bin 455 gibi inanılmaz bir artış yaşanmıştır. Güvenlik güçlerinin operasyonları devam ediyor ama uyuşturucunun gençlere ulaşma hızı korkutucu boyutlara ulaşmış durumdadır. Bizim bir gencimizi bile kaybetmeye tahammülümüz yok," dedi.

Sosyal Sorunlar Üzerine Dikkat

Uyuşturucuyla mücadelede sadece polis tedbirlerinin yeterli olmadığını ifade eden Şenyaşar, sosyal sorunların da bu sorunun çözümüne dahil edilmesi gerektiğini savundu.

Şanlıurfalılardan, sokakta görülen uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaşlar için geliştirilen "Uyuma" mobil uygulamasını kullanarak ihbarda bulunmalarını isteyen Şenyaşar, "Gelin hep birlikte uyuşturucuya 'hayır' diyelim," şeklinde konuştu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı