DEM Parti Meclis Grubu Nusaybin'de toplandı; Suriye'deki gelişmeler protesto edildi

DEM Parti Meclis Grubu Nusaybin Sınır Parkı'nda toplandı; Hatimoğulları ve Bakırhan yürüyüş yapıp Suriye'deki gelişmeleri protesto etti.

Yayın Tarihi: 20.01.2026 23:32
Güncelleme Tarihi: 20.01.2026 23:33

DEM Parti Meclis Grubu Nusaybin'de toplandı; Suriye'deki gelişmeler protesto edildi

DEM Parti Meclis Grubu Nusaybin'de toplandı; Suriye'deki gelişmeler protesto edildi

Toplantı ve yürüyüş

DEM Parti Meclis Grubu, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Sınır Parkı'nda toplandı. Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile partililer, Suriye'deki gelişmeleri protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Hatimoğulları'nın açıklaması

Yürüyüş sonrası konuşan Hatimoğulları, "Partilerin birçoğunun grup yaptığı gün bizler DEM Parti olarak normal şartlarda bugün grubumuzu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmalıydık ancak şu anda olağanüstü şartlardan geçiyoruz. Şu an Nusaybin’de sınırın sıfır noktasındayız. Birkaç adım ötesinde Kamışlı’da Kürt kardeşlerimiz şiddetli bir savaş tehlikesi altındalar. 10 Mart Mutabakatı’yla ilgili hala görüşmeler devam ederken Suriye’de geçici Şam yönetimi ve SDG arasında öz yönetim arasında görüşmeler devam ederken, birden masayı devirip savaş ve çatışmanın önü açıldı. Halep’te öncelikle Şeyh Maksud, Eşrefiye mahallelerinde Kürt halkına yönelik amansız bir katliam başlatıldı. Bu katliamı başlatan HTŞ güçlerini kınıyoruz. Savaşa hayır barış hemen şimdi diyoruz"

Bakırhan'ın açıklaması

Bakırhan ise, "10 Mart Mutabakatı’na uymayan El Şara’dır. Suriye rejimidir. Onun arkasındaki o sahtekar, o iki yüzlü güçlerdir. Emin olun tek bir Kürt yaşayıncaya kadar ne bu saldırıları ne o saldırıların arkasındaki güçleri unutmayacaktır. Bu Kürt karşıtlarını, bu Kürt düşmanlarını unutursak kalbimiz kurusun" diye konuştu.

Değerlendirme

Toplantının sınırın sıfır noktasında yapılması, partinin eylemini hem sembolik hem politik olarak sınır ötesi gelişmelere doğrudan tepki şeklinde konumlandırdığını gösteriyor. Liderlerin açıklamaları, barış çağrısını ve 10 Mart Mutabakatına ilişkin eleştirileri öne çıkardı.

DEM PARTİ, SURİYE'DEKİ GELİŞMELERE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN GRUP TOPLANTISINI MARDİN'İN NUSAYBİN...

DEM PARTİ, SURİYE'DEKİ GELİŞMELERE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN GRUP TOPLANTISINI MARDİN'İN NUSAYBİN İLÇESİNDE YAPTI.

DEM PARTİ, SURİYE'DEKİ GELİŞMELERE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN GRUP TOPLANTISINI MARDİN'İN NUSAYBİN...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.