Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Dell, yapay zekâ destekli yeni dizüstü bilgisayarını görücüye çıkardı!

Dell yeni çipler, yeni boyutlar ve yapay zekâ içeren 2024 XPS dizüstü bilgisayar serisini tanıttı. İşte merak edilenler...

Yayın Tarihi: 05.01.2024 11:34
Güncelleme Tarihi: 05.01.2024 12:01

Dell, yapay zekâ destekli yeni dizüstü bilgisayarını görücüye çıkardı!

Dell, önümüzdeki hafta başlayacak Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) öncesinde 2024 XPS serisini tanıttı ve bazı önemli değişiklikler olduğunu açıkladı. Dell'in XPS Ürün Pazarlama Kıdemli Direktörü Donnie Oliphant yaptığı açıklamada, şirketin iki yıl önce ilk kez tanıtılan XPS 13 Plus'ın tasarımına yaslandığını ve bu tasarım dilini tüm seriye taşıdığını söyledi.

Bu tasarım sadece XPS'in her modeline gelmekle kalmıyor, aynı zamanda ekran boyutları söz konusu olduğunda tüm seri bir sarsıntı geçiriyor. Dell, 13 inçlik modele ek olarak vites değiştiriyor ve şimdi 14 inç ve 16 inçlik bir yapılandırma sunuyor.

Yeni XPS tasarımları, markayı yükselten minimalist bir yaklaşım benimsiyor. Portföy, CNC ile işlenmiş alüminyum ve Gorilla Glass 3'ten yapıldı. Çarpıcı, alışılmadık görünüm, dizüstü bilgisayar deneyimini güçlendiren temel bileşenlere sahip. Medya ve işlev tuşları arasında kolayca geçiş yapmak için dokunmatik bir işlev sırası, dokunsal geri bildirimli kusursuz bir cam dokunmatik yüzey ve her tuş vuruşunda rahat ve pürüzsüz bir yazma deneyimi sağlayan daha büyük tuş başlıkları bulunuyor.

Yeni modellerde OLED dokunmatik seçenekli InfinityEdge paneller, değişken yenileme hızları, yüksek çözünürlük seçenekleri, Dolby Vision desteği, dört hoparlörlü tasarım, Dolby Atmos desteği ve MaxxAudio Pro by Waves'ten 3D stereo surround ve yeni bir FHD 1080p web kamerası yer alacak. Ayrıca, Intel Core Ultra işlemciler ve şirketin sadece 60 dakikada pil ömrünün yüzde 80'ini şarj edebildiğini iddia ettiği ExpressCharge teknolojisi ile birlikte gelecek.

dell

FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Yeni XPS dizüstü bilgisayarlar ayrıca Intel'in nöral işlem birimi (NPU) içeren yeni Core Ultra işlemcileri ile birlikte gelecek. Yani artık yapay zekâ işleme için CPU veya GPU kullanmaları gerekmeyecek. Aynı zamanda, Windows 11 ve şirketin yeni Copilot asistanı ile birlikte gelecek.

Intel Core Ultra işlemcilerle güçlendirilen yeni XPS portföyü, sinirsel işlem birimi (NPU) eklenmesiyle yerleşik bir yapay zekâ hızlandırma motoruna sahip olacak. Bu, bilgisayarın artık işleme ve performans için yalnızca CPU veya GPU'ya güvenmesi gerekmediği anlamına geliyor.

Dell, önümüzdeki hafta Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) dizüstü bilgisayarlar hakkında daha fazla ayrıntı paylaşacağını duyurdu ancak bilgisayarların ne zaman piyasaya çıkacağına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Fakat bilgisayarların fiyatının 1.299 dolarla 2 bin 549 dolar arasında olması bekleniyor.