Delege seçimlerinde dijital dönüşüm: EBS dijital platform süreci hızlandırdı

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi delege seçimlerini ilk kez EBS Dijital Platform ile 26 Eylül’de tamamladı; süreç şeffaf, hızlı ve yoğun katılımla gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 27.09.2026 10:22
Güncelleme Tarihi: 27.09.2026 10:22

Delege seçimlerinde dijital dönüşüm: EBS dijital platform süreci hızlandırdı

EBS dijital platform ilk kez uygulandı:

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, 8. Olağan Genel Kurul delege seçimlerinde sendika genel merkezinin hayata geçirdiği EBS Dijital Platform uygulamasını ilk kez sahada kullandı. 26 Eylül Cumartesi günü saat 10.00'da başlayan seçimler saat 17.00'de sona erdi. Şube yönetimi, teknolojinin sağladığı kolaylıkla seçim organizasyonunun hızlandığını ve kayıtların anlık takibinin mümkün olduğunu bildirdi.

Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, uygulamanın üyeler tarafından pratik bulunduğunu belirterek, akıllı telefonlara indirilen uygulama sayesinde üyelerin oy kullanacakları okul ve sandık numaralarını saniyeler içinde öğrenip sandık başına gittiklerini ifade etti. Sarıgeçili, dijital altyapının seçim güvenliği ve organizasyon kalitesini artırdığını vurguladı.

Sahada kardeşlik ve yüksek katılım:

Sarıgeçili, seçim heyecanın sadece merkezde değil tüm ilçelere yayıldığını söyledi. Adana genelinde kurulan sandıklara giden üyelerin hür iradeleriyle teşkilatın yarınlarına yön verdiği belirtilirken, şube yönetimi gün boyu okullardaki seçim alanlarını ziyaret ederek ilçe başkanları, iş yeri temsilcileri ve üyelerle bir araya geldi.

Seçim alanlarında gözlemlenen atmosfer, sandık başlarında tutulan demokrasi nöbetleri ve üyelerin sürece gösterdiği ilgiyle öne çıktı. Sarıgeçili bunun, sendikanın tabandaki güvenini ve dayanışma kültürünü tescillediğini ifade etti.

Sonuçlar ve gelecek takvim:

Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından Sarıgeçili, sürecin kaybedeni olmadığını; kazananın kardeşlik, dayanışma ve sendikal mücadele olduğunu belirtti. Tüm üyelere, yönetim kurullarına ve sandık görevlilerine teşekkür eden Sarıgeçili, teşkilatın yeni dönemde daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini söyledi.

Kurucu Genel Başkan merhum Mehmet Akif İnan’ın ideallerinden ve Genel Başkan Ali Yalçın’ın liderliğinden söz eden Sarıgeçili, tamamlanan delege seçimleriyle tazelenen güvenin eğitim çalışanlarının sahadaki sesi ve yeni kazanımlarının teminatı olacağını kaydetti. Belirlenen yeni delegeler, 17 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilecek 8. Olağan Genel Kurul’da şube başkanı ve yönetimini belirleyecek.

EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBESİ 8. OLAĞAN GENEL KURUL DELEGE SEÇİMLERİNDE İLK KEZ "EBS DİJİTAL...

EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBESİ 8. OLAĞAN GENEL KURUL DELEGE SEÇİMLERİNDE İLK KEZ "EBS DİJİTAL PLATFORM" SİSTEMİ KULLANILDI.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.