DEAŞ yöneticisi TikTok üzerinden Türkiye'de eylem talimatı verdi

Ankara Haymana'da düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen Muhammed K.'nin, yöneticisi Ismael J.K.A. ile TikTok üzerinden irtibatlı olduğu tespit edildi.

Yayın Tarihi: 24.06.2026 12:22
Güncelleme Tarihi: 24.06.2026 12:27

DEAŞ yöneticisi TikTok üzerinden Türkiye'de eylem talimatı verdi

DEAŞ yöneticisi TikTok üzerinden Türkiye'de eylem talimatı verdi

Ismael J.K.A. adlı DEAŞ yöneticisinin, Türkiye'deki örgüt mensubu Muhammed K.'ye TikTok üzerinden eylem talimatı verdiği belirlendi. Operasyonda Muhammed K. öldürülürken, aynı örgüte mensup eşi yaralı yakalandı.

Operasyon ve tespitler

Ankara'nın Haymana ilçesinde dün sabah düzenlenen operasyonda Polis Özel Harekat (PÖH) ekipleri ile çatışmaya giren DEAŞ mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda yakalanan kadının örgüte mensup olduğu ve yaralı olarak ele geçirildiği bildirildi.

Soruşturma kapsamında, etkisiz hale getirilen kişinin Ismael J.K.A. ile TikTok üzerinden irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelinin iki farklı TikTok hesabı olduğu, kendi adını taşıyan hesaptan örgüte bağlı bir derginin sohbet ortamına katıldığı belirlendi.

Diğer hesaba ilişkin incelemede ise sfyn.b..uyeyne rumuzlu 'gizli' hesap üzerinden örgüt yöneticileriyle iletişim kurduğu kayda geçti.

Değerlendirme

Bulunan veriler, örgüt içi koordinasyonun sosyal medya platformları üzerinden sağlandığına ilişkin deliller sunuyor ve soruşturmanın bu doğrultuda sürdürülmesine işaret ediyor.

DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ MUHAMMED K.

DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ MUHAMMED K.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.