Datça ve Dalaman’da iki kişiye tıbbi tahliye gerçekleştirildi

Datça açıklarında ve Dalaman Göbün koyunda yaşanan iki ayrı olayda Sahil Güvenlik ekipleri, hastaları bota alıp kıyıda bekleyen 112 ekiplerine teslim etti.

Yayın Tarihi: 03.07.2026 18:48
Güncelleme Tarihi: 03.07.2026 18:48

Datça ve Dalaman’da iki kişiye tıbbi tahliye gerçekleştirildi

Datça ve Dalaman’da iki kişiye tıbbi tahliye gerçekleştirildi

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında seyreden bir özel teknede yaralanan ve Dalaman’ın Göbün koyunda rahatsızlanan iki vatandaş için yardım çağrısı yapıldı.

Olayın gelişimi

Yapılan yardım çağrısı üzerine belirtilen bölgelere yönlendirilen Sahil Güvenlik ekipleri, her iki olay noktasına intikal etti. Ekipler, rahatsızlanan ve yaralanan vatandaşları tekne-bot içine alarak güvenli şekilde kıyıya taşıdı.

Tıbbi tahliye ve teslim

Kıyıda bekleyen 112 ambulans ekiplerine teslim edilen vatandaşlara sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı ve gerekli tıbbi tahliye işlemleri başlatıldı. Olayla ilgili olarak yetkililer olay yerinde koordineli çalışma yürüttü.

Not: Olayların bildirimi ve müdahale süreci Sahil Güvenlik ile 112 acil hizmet ekiplerinin ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi.

MUĞLA’NIN DATÇA İLÇESİ AÇIKLARINDA SEYREDEN ÖZEL TEKNEDE YARALANAN VE DALAMAN’IN GÖBÜN KOYUNDA...

MUĞLA’NIN DATÇA İLÇESİ AÇIKLARINDA SEYREDEN ÖZEL TEKNEDE YARALANAN VE DALAMAN’IN GÖBÜN KOYUNDA RAHATSIZLANAN İKİ VATANDAŞ SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ TARAFINDAN TIBBİ TAHLİYESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

MUĞLA’NIN DATÇA İLÇESİ AÇIKLARINDA SEYREDEN ÖZEL TEKNEDE YARALANAN VE DALAMAN’IN GÖBÜN KOYUNDA...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.