DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 0%
ALTIN
5.972,47 0%
BITCOIN
3.764.927,03 0,3%

Darko Churlinov: "Son 2-3 maçta kendimi buldum" — Kocaelispor'da adaptasyon ve kupa hazırlığı

Kocaelisporlu Darko Churlinov, Türkiye'deki adaptasyon sürecini, son maçlardaki yükselen formunu ve Ziraat Türkiye Kupası hazırlıklarını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 21.12.2025 16:36
Güncelleme Tarihi: 21.12.2025 16:38

Darko Churlinov: "Son 2-3 maçta kendimi buldum" — Kocaelispor'da adaptasyon ve kupa hazırlığı

Darko Churlinov: "Son 2-3 maçta kendimi buldum" — Kocaelispor'da adaptasyon ve kupa hazırlığı

Trendyol Süper Lig'de ilk 17 haftayı 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet, 23 puan ile tamamlayan Kocaelispor, Ziraat Türkiye Kupası hazırlıklarına başladı. Antalyaspor maçının ardından bir gün dinlenen takım, bugün kupa mesaisine rejenerasyon antrenmanıyla başladı.

Milli maçlar nedeniyle Cafumana Show ülkesinde, Serdar Dursun dinlendirildi, Tarkan Serbest izinli, Tayfur Bingöl ise takımdan ayrı çalıştı. Antrenmandan önce Darko Churlinov basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kişisel performans ve adaptasyon

Churlinov, sezonun başında takım içi uyum için zaman gerektiğini belirterek, "Sezonla alakalı... ilk 7-8 maç aslında birbirimizi tanımak için biraz zamana ihtiyacımız vardı" dedi. İngiltere ve Almanya'da oynadığını hatırlatan kanat oyuncusu, buradaki oyun tarzına uyum sağlamak için süre gerektiğini vurguladı.

Performansına ilişkin Churlinov, "Son 2-3 maçta kendimi buldum ve performansım arttı. Sezonun ilk yarısı iyi bir performans sergilemediğimin farkındayım. Hedefim ikinci yarıda daha iyi performans göstermek" ifadelerini kullandı.

Lig kalitesi ve yaşam koşulları

Türkiye'deki futbolla daha önce oynadığı ülkeler arasındaki farkları değerlendirirken Churlinov, futbol kalitesi açısından büyük bir fark görmediğini, esas farkın yaşam tarzında olduğunu söyledi: "Aslında kalite ve futbol anlamında çok büyük farklılık olmadığını söyleyebilirim. Ancak burada yaşam farklı."

Kupa maçı yaklaşımı ve maç değerlendirmesi

Kupa maçlarına bakışını özetleyen Churlinov, "Maç maçtır. Herkes her maçta yüzde 100'ünü vermek zorunda" dedi ve antrenmanda yenileme yapıp teknik ekibin direktifleri doğrultusunda hazırlanacaklarını belirtti.

Antalyaspor maçını da değerlendiren oyuncu, maçın en iyi maçları olmadığını ve önde bitiricilik sorunları yaşadıklarını aktardı. Churlinov, "Bizim için katkıyı kimin yaptığı önemli değil... Maçta Tayfur'a asist yaptığım için ve 3 puan aldığımız için çok mutluyum" diye konuştu. Ayrıca, "İstatistikler maalesef bazı şeyleri göstermiyor" sözlerine yer verdi.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI’NDA İLK GRUP MAÇINI SALI GÜNÜ ERZURUMSPOR İLE EVİNDE OYNAYACAK OLAN...

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI’NDA İLK GRUP MAÇINI SALI GÜNÜ ERZURUMSPOR İLE EVİNDE OYNAYACAK OLAN KOCAELİSPOR’DA HAZIRLIKLAR BAŞLADI. ANTRENMAN ÖNCESİNDE DARKO CHURLİNOV, "SON 2-3 MAÇTA KENDİMİ BULDUM. BURADA KALİTE VE FUTBOL ÇOK FARKLI DEĞİL AMA YAŞANTI FARKLI. ADAPTASYONUM ZAMAN ALDI. KUPA MAÇIYLA İLGİLİ OLARAK DA; MAÇ MAÇTIR. HERKES YÜZDE 100’ÜNÜ VERMEK ZORUNDA" DİYE KONUŞTU.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI’NDA İLK GRUP MAÇINI SALI GÜNÜ ERZURUMSPOR İLE EVİNDE OYNAYACAK OLAN...

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.