Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Damar tıkanıklığını vakum gibi çekiyor! Dünyada ilk 5'te yer alıyor

Damar tıkanıklığından ötürü sorunlar yaşayanlara çözüm önerileri geldi. Bir besin var ki birçok turistin özellikle onu almak için ülkemizi ziyaret ettiği öğrenildi. İşte o besinin faydaları ve özellikleri...

Yayın Tarihi: 18.02.2024 14:30
Güncelleme Tarihi: 18.02.2024 14:30

Damar tıkanıklığını vakum gibi çekiyor! Dünyada ilk 5'te yer alıyor

İnsan sağlığına yararları saymakla bitmezken farklı besin kaynaklarından toplanan ve vücutta bir araya geerek besin değerinde artış yaşanıyor. Tek seferde vücudunuza mineral ve vitamin yüklemesi yapılarak turistlerin kapış kapış gittiği görüldü. Kalp dostu olarak bilinin o peynir hakkında merak edilenler haberimizde.

DİVLE OBRUK PEYNİRİ
Turistlerin adını en sık duyduğu, Anadolu'ya has ve lezzetli olan o besinin adı Divle Obruk peyniri olurken kilo kilo alımlar yapılmaktadır. Türkiye'nin en çok bilinen lezzetlerinden olan bu peynirin faydaları ise cilt, kemik ve saçlar üzerinde bir hayli dikkat çekmektedir.
Kalp dostu özelliği ve düşük yağ oranı ile bilinen peynirin içerisindeki yağlar kalbe yararlı olduğu için güvenle tüketilebilen bu peyniri fazla tüketmeden sağlığa inanılmaz katkılarda bulunuyor.

B VİTAMİNİ ZENGİNLERİ
İzmir, Bursa ve Balıkesir'de üretilen Ege Mihaliç peyniri ismini Bursa'nın Karacabey ilçesinde yer alırken koyun ya da inek sütünün yağı süzülmeden elde edilen peynirdir. Sağlığa olan katkılarıyla beraber hem yerli hem de tursitlerin dikkatini çekmektedir.

peynirTarihine bakıldığında 250 yıl öncesine bakılarak mihaliç peyniri, kalsiyum ve fosfor zengini bir besin kaynağı olarak yer alır. Bu peynirin sağlığa olan en büyük katkıları arasında B12 eksikliğini bitirmesi bulunurken özel durumdaki hastaların aerjen bünyeye sahip kişilerin ve hamilerin ise byu besin kaynaklarını tüketmeden önce uzmana danışılması önerilmektedir.

KALSİYUM DEPOSU
İçerisinde bulunan yüksek oranlı vitamin ve minerallerle Manyas Loru, Balıkesir yöresine ait olurken bu peynir karşımıza tadıyla çıkıyor. Yumuşak dokusuyla beraber ağızda kaybolan lezzete sahip olurken önemli kalsiyum deposu olarak tercih edilmektedir.