DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.850.818,94 -0,13%

Dakikalar içerisinde yapılabilecek el açması böreğin tarifi bulundu! Lezzetli mi lezzetli el açması ıspanaklı börek tarifi

Misafirlerinize lezzetli bir el açması börek mi tattırmak istiyorsunuz? O halde sizler için harika bir tarifle karşınızdayız! Dakikalar içerisinde yapabilecek olduğunuz el açması börek tarifiyle tüm misafirleriniz böreğin lezzetinden çatlayacak. Ispanak ve el açması hamurun bir araya geldiği bu tarifle bir saat içerisinde el açması börek tarifiniz hazır. İşte ıspanaklı el açması börek tarifi…

Yayın Tarihi: 22.01.2024 15:55
Güncelleme Tarihi: 22.01.2024 15:55

Dakikalar içerisinde yapılabilecek el açması böreğin tarifi bulundu! Lezzetli mi lezzetli el açması ıspanaklı börek tarifi

Ispanağın, el açması hamurla birleştiği bu harika tarifle dilerseniz sabah kahvaltılarınızı dilerseniz de öğleden sonra çay yanlarınızı renklendirebilirsiniz. Genellikle zahmetli olan el açması börek tariflerini bu tarifte bir kenara bırakmayı hazır olun. Lezzetine doyamayacağınız, bir kere yaptığınız zaman sürekli yapmak isteyeceğiniz lezzete el açması ıspanaklı börek tarifi tüm apartmanınızda dillere destan bir tarif olacak. Komşularınızın, misafirlerinizin kıskançlığından çatlayacağı börek tarifi sizinle!

EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ

  • 2 su bardağı ölçüsünde su 
  • 7 su bardağı ölçüsünde un( unu yavaş ekleyin daha az da olabilir) 
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt 
  • 1 tane yumurta 
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ 
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz 
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde kabartma tozu 

İçi için; 

  • 1 kg ıspanak 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde pul biber 
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber 
  • Çeyrek çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ 

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt 
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ 

EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK TARİFİ YAPILIŞI

  1. İlk etapta yumurta, yoğurt, tuz, sıvı yağ ve suyu bir kabın içerisine alarak güzelce karıştırıyoruz. 
  2. Daha sonra yavaş yavaş un eklemesi yaparak hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz.  
  3. 4 su bardağı undan sonra yavaş yavaş ekleme yapmaya özen gösteriyoruz. 
  4. Ne ele yapışacak ne de yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde etmeye çalışıyoruz.  
  5. Daha sonra yoğurmuş olduğumuz hamurumuzu 10 tane bezeye ayırarak üzerine hafif un serpiştirerek, 30 dakika kadar dinlendirmeye bırakıyoruz. 
  6. Böylelikle hamurumuzun açılması hem kolay olacak hem de açılırken yırtılma söz konusu olmayacak.  
  7. 30 dakika bekletmiş olduğumuz bezelerimizi tepsimizin boyutunda açıyoruz. Hamurumuzu ne kadar inceltebilirsek böreğimizin lezzeti de o kadar güzel olacaktır. Bu noktada ne çok ince ne de çok kalın bırakmamanız oldukça önemli. 
  8. Hazırlamış olduğumuz bir bezeyi tepsiye koyduktan sonra üzerlerine biraz ıspanak ilave ediyoruz. 
  9. Sonra ikinci bezeyi de açarak ıspanakları üstüne yerleştiriyoruz. 
  10. Tekrardan ıspanak harcımızındın ekleyerek bitene kadar aynı işlemi tekrar ediyoruz. 
  11. Daha sonra böreğimizi kesiyoruz ve sıvı yağ, yoğurt karışımını üzerine sürerek çörek otu ve susam döküp önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar bekliyoruz. 
  12. Ortalama 30 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Şimdiden herkese afiyet olsun! 
Yazar
EDİTÖR

buses_