Hatay'da, Antakya ilçesi Hacı Ömer Alpagot Mahallesi İzmir Caddesi mevkisinden dağlık alana çıkan akli dengesi bozuk bir kişi, girdiği mağara içerisinde inemeyerek mahsur kaldı. Durumu fark eden vatandaşlar olayı 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.
kurtarma çalışması:
İhbarın ardından bölgeye gelen AFAD ve itfaiye ekipleri ortak bir çalışma yürüttü. Ekiplerin müdahalesiyle mağara içinde mahsur kalan şahıs bulundu ve güvenli şekilde mağaradan çıkarıldı.
sağlık ve ifade:
Kurtarılan şahıs, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından sağlık kontrolleri için sağlık ekiplerine teslim edildi. Yapılan kontrollerde şahsın sağlık durumunun iyi olduğu tespit edildi. Şahsın, mağara içerisine ibadet etmek amacıyla girdiğini söylediği öğrenildi.
HATAY’DA ÇIKTIĞI DAĞLIK ALANDA GİRDİĞİ MAĞARA İÇERİSİNDEN İNEMEYEREK MAHSUR KALAN AKLİ DENGESİ BOZUK ŞAHSI AFAD VE İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI.