Dağın konuğu Erdemli'de: dağ keçisi köy yolunda sürücüleri durdurdu

Mersin'in Erdemli ilçesinde yüksek kesimlerden inen bir dağ keçisi köy yoluna çıktı; sürücüler hayvanı korkutmamak için araçlarını durdurdu.

Yayın Tarihi: 22.08.2026 13:55
Güncelleme Tarihi: 22.08.2026 14:16

Dağın konuğu Erdemli'de: dağ keçisi köy yolunda sürücüleri durdurdu

yolda karşılaşma:

Mersin'in Erdemli ilçesinin yüksek rakımlı bölgelerinden geçen köy bağlantı yoluna inen bir dağ keçisi, sürücülere beklenmedik anlar yaşattı. Hayvan bir süre araçlara aldırış etmeden yol boyunca ilerledi; önünde görenler güvenliği tehlikeye atmamak ve hayvanı korkutmamak amacıyla sürücüler araçlarını durdurdu. O anlardan biri, sürücülerden birinin cep telefonu kamerasıyla görüntülendi ve kısa sürede kayda geçti.

görüntüler ve toplu gözlemler:

Aynı ilçenin yine yüksek kesimlerinde bir grup dağ keçisinin bir arada otladığı görüntüler de vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Kaydedilen anlar, bölgedeki yaban hayatının canlılığını gösterirken, halkın bu tür karşılaşmalarda sergilediği tedbirli ve saygılı yaklaşım dikkat çekti.

Doğal yaşam alanlarında gözlemlenen ve koruma altındaki dağ keçileri, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin işaretçisi olarak değerlendiriliyor. Yerel yollar üzerinde karşılaşmalarda sürücülere, hayvanları korkutmamak ve trafik güvenliğini sağlamak için yavaşlamak ve aracını uygun bir mesafede durdurmak gibi önlemler öneriliyor.

ERDEMLİ İLÇESİNDE YÜKSEK KESİMLERDEKİ DOĞAL YAŞAM ALANLARINDAN GEÇEN KÖY YOLUNA İNEN DAĞ KEÇİSİ...

ERDEMLİ İLÇESİNDE YÜKSEK KESİMLERDEKİ DOĞAL YAŞAM ALANLARINDAN GEÇEN KÖY YOLUNA İNEN DAĞ KEÇİSİ, SÜRÜCÜLERE ŞAŞKINLIK YAŞATTI.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.