Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,22 0,03%
EURO
35,43 0,35%
ALTIN
2.501,55 0,54%

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'ne uluslararası ödül!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, 2024 AIM Yatırım Ödülleri'nde ödüle layık görülen ofisler arasında yer aldı. Geçtiğimiz yıl Enerjisi ile ödül alan ofis, bu yıl da ödül serisini sürdürdü.

Yayın Tarihi: 08.05.2024 16:40
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 16:40

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'ne uluslararası ödül!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yeni bir uluslararası ödül aldı! Yatırım dünyasının en prestijli organizasyonlarından biri olan Annual Investment Meeting (AIM) etkinliği kapsamında Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, dünyanın en başarılı yatırım ajansları arasında yer alması nedeniyle ödüle layık görüldü.

Abu Dabi’de düzenlenen 2024 AIM Yatırım Ödülleri'nde, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ödül aldı. Sürdürülebilir ve yenilikçi yatırım projelerine vermiş olduğu desteklerle öne çıkan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, en iyi uluslararası yatırım ajansları arasında gösterildi. İnovasyon, AR-GE, küresel rekabeti artırma, toplumsal ve sosyal etkiler, iş yapma kolaylığı, yatırım büyüklüğü, dış ticaret bilanço etkisi, sektör çeşitliliği, sürdürülebilirlik ve yerel bağlantılar olarak 8 farklı kategoride değerlendirme yapıldı. Söz konusu kategorilerde yapılan değerlendirmelerde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin kullandığı SDG skorlama mekanizması büyük ilgi gören ürünler arasında yer aldı. Ofisin çektiği yatırımlar, ithalatı azaltma hareketleri, eğitim, teknoloji yönünde olurken, tüm bu çalışamalar kapsamında ödül de beraberinde geldi. 

Geçtiğimiz yıl Enerjisi tarafından yürütülen "Enerjisa YEKA-2" projesi "Birleşmiş Milletler Enerji Dönüşümünde Yatırım Destek Mükemmellik Ödülü" almıştı. Bu yıl ise yatırım çekme kapasitesi ve inovasyon yeteneği nedeniyle ödül alındı. Ödüle dair açıklamada ise Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu çeşitli değerlendirmeler yaptı. 

Türkiye’nin yatırım potansiyelini yükseltmek adına yapılan çalışmaların meyve vermeye devam ettiği söyleyen Dağlıoğlu, bir kez daha AIM ödüle layık görülmenin verdiği mutluluğu aktardı. Yeni bir hedeflerinin olduğunu da kaydeden Dağlıoğlu, küresel yatırım pazarındaki payı yüzde 1’den yüzde 1.5’e çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Ödülü almayı sağlayan tüm ekibe, kamu ve özel sektör paydaşlarına ise teşekkür ederek sözlerini tamamladı.