DOLAR
42,69 0,01%
EURO
50,18 -0,1%
ALTIN
5.920,74 -0,39%
BITCOIN
3.668.745,14 3,08%

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan 2024 Dezenformasyon Bülteni

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 2024 yılında yapılan dezenformasyonları içeren 'Dezenformasyon Bülteni 2024 Almanak'ı yayımladı.

Yayın Tarihi: 03.01.2025 15:40
Güncelleme Tarihi: 03.01.2025 15:40

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan 2024 Dezenformasyon Bülteni

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 2024 yılında yapılan dezenformasyonların doğrulamalarının yer aldığı 'Dezenformasyon Bülteni 2024 Almanak'ı hazırladı. Almanağın takdim yazısını kaleme alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, etkin bilgi akışı ve dezenformasyon ile mücadele konularında önemli vurgularda bulundu.

Prof. Dr. Altun, önsözünde, dijital dünyanın sunduğu fırsatlarla birlikte bilgiye ulaşmanın kolaylaşmasına karşın, bu bilgilere duyulan güvenin zorlaştığını ifade etti. Ayrıca, dezenformasyonun toplumların düşünce yapısına zarar verdiği, güven duygusunu zedelediği ve sağlık riskleri oluşturduğu uyarısında bulundu.

Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak bu küresel tehditlere karşı yıllar içinde düzenli bir mücadele içinde olduklarını, 2024'te de yalanları titizlikle takip ettiklerini açıkladı. “Doğru bilgiye erişim, demokrasinin ve insan haklarının teminatıdır,” sözleriyle, doğru ve güvenilir bilgilere erişim hakkının herkesin onuru olduğunu belirtti.

Almanağın 2024 yılında karşılaşılan doğal afetler, seçimler ve toplumsal olaylarla ilgili yalan haberler ve manipülasyonların doğrulama çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi sunduğunu kaydeden Altun, bu sayede bilgi kirliliğiyle mücadele eden çalışmaların tanıklığını sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik siyasi tutumunu ve bu bağlamda yürütülen manipülasyonları da ele aldı. Gazze'de yaşananların ve İsrail'in iftiralarına karşı yürütülen dezenformasyonla mücadele çabalarını belgelere dayandırarak, Türkiye'nin hakikat mücadelesini küresel bir perspektifle kamuoyuna sundu.

Prof. Dr. Altun, 2025 yılında da bu mücadelenin süreceğini belirterek, 'Yaşasın hakikat' düsturuyla, yalanlara karşı durmaya kararlı olduklarını belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı