Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dün Balıkesir'in Karesi ilçesindeki mühimmat fabrikasında meydana gelen patlama ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Altun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın patlama sonrası bölgeye inceleme yapmak üzere yola çıktığını duyurdu.
Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olayla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ettiği ve ilgili kurumlarla sürekli iletişim halinde olduğu belirtildi. Altun, şu ifadeleri kullandı:
"Balıkesir'deki elim hadise sonrası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'mız Sayın Vedat Işıkhan ve İçişleri Bakanı'mız Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Balıkesir'e doğru yola çıkmışlardır. Kazanın ardından başlatılan soruşturmanın selameti ve vefat eden kardeşlerimizin ailelerinin hassasiyeti için, dezenformasyon içerikli, doğrulanmamış paylaşımlara itibar edilmemesi gerekmektedir. Doğru bilgiye ulaşmak için resmi kurumlarca paylaşılmış bilgilerin takip edilmesi büyük önem arz etmektedir."
Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Altun, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulundu. Balıkesir'e ve tüm millete başsağlığı ve geçmiş olsun dilekleri iletti.