Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! 10 yıl vade ile avans kredisi başvuruları başladı

Yatırımcılara uzun vade ile kredi imkanı sağlanması adına açıklanan YTAK programı için başvurular başladı

Yayın Tarihi: 21.12.2023 18:48
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 18:48

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! 10 yıl vade ile avans kredisi başvuruları başladı

Cumhurbaşkanın Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapılan açıklama kapsamında Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) ile alakalı gelişmeler mevcut. Yatırımcıların uzun vadeli olarak yatırım kredisine başvurmalarını kolaylaştıran Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) başvuruları geçtiğimiz gün başladı. En az 1 milyar lira tutarında sağlanacak olan kredilere 10 yıl vade imkanı sağlayan program ile alakalı geçtiğimiz ay Yılmaz tarafından yapılan açıklama da başvuruların 20 Aralık'ta başlayacağı belirtilmişti. Fiyat kararlılığının sağlanması yatırımların artması adına sağlanacak olan kredi desteği ilk açıklaması Merkez Bankası tarafından yapılmıştı. 

Yatırım taahhütlü Avans Kredisi için başvuru şartları da ortaya çıktı. Yatırım için minimukm kredi miktarı 1 milyar lira olarak belirlendi. 

tl

ürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından geçtğimiz ay düzenlemeye alınan ve dün itibari ile başvurulara açılan program, projelere aracı bankalar aracılığı ile sunuluyor. 10 yıl vade sunulacak olan vu program kapsamındaki kredinin faiz oranları ise yurt dışından sağlanan finansman oranına bağlı olarak yüzde 15 ila yüzde 30 arasında değişkenlik gösterecek. 

YATK PROJESİ KİMLER FAYDALANACAK

Projeye başvuracak olan şirketler ülkemizde yerleşik olarak faaliyet gösteren şirketler olarak açıklanırken, proje kapsamında yıllık 100 milyar lira limit ayrıldığı belirtildi. 

YTAK BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK

Belirlenen şartların sağlanması durumunda kredi için başvurular https://yatirimkredisi.sanayi.gov.tr adresi üzerinden tamamlanabilecek. Yapılan başvuru detaylarında ise her bir yatırımcının en fazla 3 defa başvuru yapacağı da belirtilirken, "Yatırım Projesi Teknoloji/Strateji Değerlendirme Formu"nda yer alan tüm bilgilere ulaşım izni istenecek. 

Kesin başvurunun onay alması için başvuruların değerlendirilme süresi 1 ay olarak açıklandı. Başvuru koşullarına uygun olmayanların bu süreç içerisinde incelenip başvurunun sonlanacağı bilgisi de verilmiş bulunuyor.