Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Ağustos 2017 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesinde şehit olan Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Ferhat Gedik'i anma mesajıyla hatırladı. İki kahramanın şehadeti, üzerinden geçen 8 yılın ardından unutulmadı.
Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Şehadetlerinin 8'inci yılında Eren Bülbül evladımızı ve Jandarma Astsubayımız Ferhat Gedik'i rahmetle yad ediyorum. Rabb'im ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin." ifadelerini kullandı.
Bu anma, her yıl olduğu gibi, şehitlerin anısını yaşatma geleneğinin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Eren Bülbül, genç yaşta terörle mücadelede canını feda eden bir kahraman olarak hafızalarda yer alırken, Ferhat Gedik'in hizmetleri de takdirle anılmaktadır.