Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgilere göre, görüşmede Türkiye ile Rusya arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.
Görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye güvenlik güçlerinin Suveyda'dan çekilmesinin ardından yaşanan çatışmaların bölgenin tamamı için büyük bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi. Erdoğan, ayrıca İsrail'in Suriye'nin egemenliğini ihlal etmemesi gerektiğinin önemine de vurgu yaptı.
Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'de istikrar ve güvenlik sağlanması yönünde kararlı olduğunu ve ülkenin hızla normale dönmesi için çalıştığını ifade etti. Rusya ile Ukrayna arasındaki üçüncü tur müzakerelerin başlamasının da önemli olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin bu müzakerelerde taraflara uygun tarihlerin belirlenmesi halinde İstanbul'da ev sahipliği yapmaya devam edeceğini aktardı.