Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,56 0,22%
EURO
35,02 0,42%
ALTIN
2.428,02 0,06%

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Popülist adımlardan uzak duracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki temel sorunları vurgulayarak, kalıcı çözümler için popülizmden kaçınacaklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 16.04.2024 21:26
Güncelleme Tarihi: 16.04.2024 21:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Popülist adımlardan uzak duracağız"

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, seçimlerin ardından ilk kez toplandı. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye dair önemli mesajlar verdi. Hayat pahalılığı ve enflasyonun temel sorunlar olduğunu vurgulayan Erdoğan, emeklilerin yaşadığı sıkıntıları da göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

"Kalıcı refah için çaba gösteriyoruz"

Erdoğan, geçici çözümler yerine kalıcı refah için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: "Bizim temel sorunumuz hayat pahalılığı ile artan enflasyon baskısıdır. Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları da biliyoruz. Bu konuda amacımız, enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır. Ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere bedel ödeyecek her türlü popülist adımdan uzak durmayı sürdüreceğiz."

"Seçim ekonomisi uygulamadık"

31 Mart seçim sürecinde popülist vaatlerin hava uçuştuğunu ancak seçim ekonomisi uygulamayarak sorumluluklarını yerine getirdiklerini dile getiren Erdoğan, bu kararlı duruşun Türkiye ekonomisi için önemli olduğunu vurguladı.

"Öncelik asıl meselelere verilecek"

Seçim gündeminin geride kalmasıyla birlikte önceliğin asıl meselelere verileceğini belirten Cumhurbaşkanı, ekonomi, güvenlik, deprem, hak ve özgürlükler ile terörle mücadele gibi acil sorunlara odaklanacaklarını ifade etti.