Bist 100
10.045,74 0%
DOLAR
32,5 0,32%
EURO
34,75 0,4%
ALTIN
2.395,36 1,14%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti, uluslararası transit koridorlar için önemli bir fırsat olabilir

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a yapacağı ziyaretin, dünya çapında alternatif, güvenli ve hızlı transit koridorlarının açılması ve duyurulmasında önemli bir fırsat olabileceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 18.04.2024 19:54
Güncelleme Tarihi: 18.04.2024 19:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti, uluslararası transit koridorlar için önemli bir fırsat olabilir

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a gerçekleştireceği ziyaretin, dünya çapında alternatif, güvenli ve hızlı transit koridorlarının açılması ve tanıtılması için kritik bir fırsat olabileceğini vurguladı.

Aras, son dönemde uluslararası arenada yaşanan gerginlikler ve çatışmaların ulaşım koridorlarına olan ihtiyacı artırdığını ifade ederek, Kalkınma Yolu Projesi'nin başlatılmasının önemine işaret etti. Bu projenin Türkiye'nin Irak ve Körfez ülkeleriyle olan ticaretinde kritik bir rol oynayabileceğini belirtti.

Irak'ın, Mart 2023'te TIR Sözleşmesi'ne katılması ve Habur Sınır Kapısı'ndan geçişlerde yaşanan sorunların çözümünde Türkiye'nin desteğinin önemine değinen Aras, Irak'ın güneyindeki güvenlik sorunlarının çözülmesi durumunda Kalkınma Yolu Projesi'nin etkin bir alternatif koridora dönüşebileceğini söyledi.

Ayrıca, Aras, İran ile İsrail arasındaki gerilimin Türkiye için önemli bir alternatif güzergah olan İran-Türkmenistan hattının önemini artırdığını belirtti. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyaretinin, dünya çapında alternatif ve güvenli transit koridorların açılması için bir fırsat olabileceğini ifade etti.