Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,21 0,06%
EURO
35,05 0,07%
ALTIN
2.498,1 0,01%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hatay garip kaldı" konuşmasına tepkiler çığ gibi büyüdü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'da yaptığı "merkezi ve yerel yönetim el ele olmalı" açıklamasına tepkiler çığ gibi büyüdü!

Yayın Tarihi: 04.02.2024 11:21
Güncelleme Tarihi: 04.02.2024 11:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hatay garip kaldı" konuşmasına tepkiler çığ gibi büyüdü!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 1 yıl geçmesi ve yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle bölgeyi ziyarete giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son konuşması olay oldu! Merkezi ve yerel yönetimin “el ele vermemesi” durumunda o şehre herhangi bir şeyin gelmeyeceğini söyledi. Bu sözlerin üzerine “Hatay’a geldi mi?” Demesi ise tepkilerin çığ gibi büyümesine neden oldu. 

AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay’ı ziyarete gitti. Yapılan çalışmaları inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Antakya Spor Salonu’nda düzenlenen AKP Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. 

Konuşmasında yerel yönetimle merkezi yönetimin el ele olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan’ın aşağıdaki sözleri olay oldu:

"Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı.”

Erdoğan’ın sözlerine tepki yağdı! 

Erdoğan, söz konusu açıklamasına tepkiler çığ gibi büyüdü. Muhalefet kanadın ve çeşitli gazetecilerin tepki gösterdiği Erdoğan’ın bu sözleriyle ilgili henüz AK Parti’den bir açıklama yapılmadı.