DOLAR
42,68 -0,02%
EURO
50,18 -0,06%
ALTIN
5.918,05 -0,18%
BITCOIN
3.661.807,9 0,08%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İİT Gençlik Forumu'nda Filistinli Kardeşlere Destek Mesajı Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu'nda Filistinli kadınlar ve gençler için destek mesajı verdi.

Yayın Tarihi: 20.06.2025 16:58
Güncelleme Tarihi: 20.06.2025 16:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İİT Gençlik Forumu'nda Filistinli Kardeşlere Destek Mesajı Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İİT Gençlik Forumu'na Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Üniversitesi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Forumu'na katılarak, Filistinli kadınlar ve çocuklar için destek mesajı iletti. Erdoğan, 'Gazze'nin barbarlığa karşı direnen cesur kadınlarını, minik omuzlarında anasızlığın, babasızlığın ağır yükünü taşıdıkları halde zalimler karşısında diz çökmeyen Gazzeli yetimleri, öksüzleri' diyerek, Filistin halkının direnişini selamladı.

Filistinli Gençlere Ve Kadınlara Vurgu

Erdoğan, 622 gündür süren İsrail saldırılarına karşı doğdukları toprakları kahramanca savunan gençlere de özel bir selam gönderdi. Gençlerin, Gazze’nin direnişindeki rolünün önemini vurgulayan Erdoğan, forumda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Sizlerin vasıtasıyla İslam aleminin dört bir yanındaki genç kardeşlerime selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum' dedi.

Forumun Önemi ve Geleceği

İİT Gençlik Forumu’nun 20. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinliklerin, gençler ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını umut ettiğini belirten Erdoğan, diplomasi, girişimcilik ve insan hakları gibi birçok alanda yürütülen çalışmalara dikkat çekti. Ayrıca, dünya genelinde 70'ten fazla ülkede 817 üniversite kulübü bulunan forumun 15 milyonun üzerinde gence ulaştığını ifade etti.

Erdoğan, bu tür uluslararası işbirliklerinin, gençlerin küresel ölçekte temsilini sağlayarak, İslam toplumu için kritik bir role sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı