Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Dick Schoof ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, görüşmenin içeriği hakkında bilgi verildi.
Görüşmede, Türkiye ile Hollanda arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler ele alındı. Erdoğan, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi için atılacak adımların önemi üzerinde durdu.
Ayrıca, Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın sona erdirilmesi için uygun bir süreç yürütmenin, her iki ülkeden birini dışlamadan yapılması gerektiğini vurguladı.
Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik insani yardımları durdurması ve bunun sonucunda yaşanan katliamlar konusu da gündeme geldi. Erdoğan, bu tür soykırım politikalarına müsaade edilmemesi gerektiğini belirtirken, uluslararası toplumun bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.