Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamalarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin durumuna sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Gazi'nin partisini aldılar, Batılı güçlerden 3-5 destek cümlesi koparmak uğruna onun bunun ayağına paspas ettiler," dedi.
Bu ifadeler, Türkiye'nin siyasi Arenasındaki tartışmaları alevlendirdi. Erdoğan, sözlerine devam ederek, parti içerisinde yaşanan değişikliklerin ve siyasi manevraların Türkiye’nin bağımsızlığını tehdit ettiğini vurguladı.
Eleştirilerinin bir parçası olarak Erdoğan, siyasi rakiplerinin Batılı güçlerle olan ilişkilerini sorgulayarak, Türkiye’nin ulusal çıkarlarının ön planda olması gerektiğini belirtti. Bu açıklamalar, yaklaşan seçimler öncesinde siyasi gerilimlerin artabileceğini gösteriyor.