Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cumhurbaşkanı Erdoğan faturasını getirene 3500 TL ödeme demişti! Şubat ayında hesaplara yatacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zam açıklamasını yaptığı doğalgaz desteği ödeme tarihleri ile alakalı gelişmeler var.

Yayın Tarihi: 05.01.2024 10:11
Güncelleme Tarihi: 05.01.2024 12:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan faturasını getirene 3500 TL ödeme demişti! Şubat ayında hesaplara yatacak

Yılbaşı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği müjde de dar gelirli hanelere sağlanan doğalgaz desteğine zam yapıldığını belirtmişti. Geçtiğimiz sene 2500 TL olarak ödenen doğalgaz desteği, 2023-2024 kış döneminde toplam 3500 TL'ye çıkartıldı. Açıklaması yapılan doğalgaz desteğinin başvurulara açıldığı belirtilirken, başvuru sonrasında ödemelerin ne zaman başlayacağı da merak ediliyor. Doğalgaz desteği başvurusu yapıp onay alan haneler, doğalgaz desteği ne zaman ödenecek? sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki merakla beklenen doğalgaz desteği ne zaman ödenecek. ocak ayı doğalgaz desteği ödemesi yapılacak mI? İşte detaylar...

Dar gelirli için kış ayları daha bir zorlu geçmekte. Isınma amaçlı faturaların kabarması, ceplern boşalmasını sağlamakta. Bu kapsada devreye giren devlet, dar gelirli hanelere çeşitli destekler sağlamakta. Devlet tarafından sağlanan ısınma amaçlı desteklerde doğalgaz desteği yer almakta iken, doğalgaz aboneliği bulunmayan hanelere de kış yardımı olarak odun kömür desteği sağlanmaktadır.

yl

DOĞALGAZ DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onay alan haneler doğalgaz desteğinde faydalanmaktadır. Bu destekten faydalanmak için ise haneye giren gelir de kişi başına düşen tutar asgari ücretin 3'te biri olma zorunluluğu vardır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan doğalgaz desteği ile alakalı detaylı bir paylaşım yapılmış bulunmaktadır. Yapılan açıklamada e-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvuru yapan bireyin, doğalgaz arzı sağlanan ilçelerde ikamet etme zorunluluğu mevcut iken, bu kapsamda başvuran bireyin faturalarının da kendi adına olması gerekliliği bildirildi.

2024 DOĞALGAZ DESTEĞİ TUTARI

2024 yılında sağlanacak olan doğalgaz desteğinin iklim şartlarının hakim olduğu bölgeye göre değişkenlik göstereceği tahmin ediliyor. Bu kapsamda Bölgeye göre ve hanedeki birey sayısı ile haneye giren gelire göre destek ödemeleri şekillenecek.

DOĞLAGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN HESAPLARA AKTARILACAK

2023 senesi için başvurusu onaylanan bireyin hesabına doğalgaz desteği ödemeleri Ekim ayında yatırılmıştı. 2024 yılının ilk ödemesinin ise Şubat ayında hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor.