Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonun düşüş tarihini verdi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortak Paylaşım Forumu’nda (OPF) konuştu.

Yayın Tarihi: 05.01.2024 15:50
Güncelleme Tarihi: 05.01.2024 15:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonun düşüş tarihini verdi

Ortak Paylaşım Forumu’nda çeşitli ekonomik verilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonda belirgin düşüşün başlayacağı tarihi açıkladı. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yaptığı dönemi hatırlatarak “İstanbul o günlere geri dönmek istiyor” dedi. 

Enflasyonda düşüş bu tarihte başlayacak

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından Çırağan Sarayı’nda düzenlenen foruma katıldı. Bu yıl beşinci kez “Cumhuriyet’in 100. Yılında Çalışma Hayatı” temasında düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nun açılında konuşma yapan Erdoğan, enflasyon düşüşü mesajını verdi. 

Enflasyon verileri hakkında konuşan Cumhurbaşkanı, ivme kaybının yılın ikinci yarısında herkesi şaşırtacağını söyledi. Ayrıca herkesin yılın ikinci yarısında enflasyon düşüşünü hissedeceğini vurguladı. 

erdoğan

“İstanbul o günlere dönmek istiyor!”

Konuşmalarına İBB yerel seçimleriyle devam eden Erdoğan, İstanbul’un kendi başkanlık dönemine geri dönmek istediğini söyledi ve şunları ekledi:

"Bizim mottomuz Yeniden İstanbul. Buna mecburuz. Yeniden İstanbul'u inşa ve ihya etmeye mecburuz.”

Asgari ücrete yüzde 49 zam! 

Açıklamalarında yaşanan jeopolitik krizlere rağmen ihracatta Türkiye’nin başarılı bir şekilde ilerlediğini kaydeden Erdoğan, asgari ücrete değindi. TİSK’in asgari ücret konusunda son derece yapıcı bir tavır sergilediğini kaydeden Erdoğan, yüzde 49 zam yapıldığını ekledi. Ayrıca, çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceğini yineledi ve sigorta prim desteğinin de 700 TL’ye çıkarıldığını hatırlattı.