Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,2 -0,01%
EURO
35,02 -0,02%
ALTIN
2.503,58 0,62%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya çıkışı: Yargı sistemini olumsuz etkiliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Danıştay Konferans Salonu’nda düzenlenen İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 156’ıncı Kuruluş Yıldönümü Töreni’nde sosyal medyaya ilişkin çeşitli açıklamalar yaptı.

Yayın Tarihi: 10.05.2024 12:29
Güncelleme Tarihi: 10.05.2024 12:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya çıkışı: Yargı sistemini olumsuz etkiliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 156’ıncı Kuruluş Yıldönümü Töreni’nde konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı, Zeki Yiğit’i yeniden Danıştay Başkanlığı’na seçilmesi nedeniyle kutladı. Görev sürelerini tamamlayan Danıştay mensuplarına teşekkür eden Erdoğan, Danıştay’ın bir buçuk asırı geçen tarihine dikkat çekti. Bir hukuk devletinin en temel ilkelerinden birinin idarenin yargısal denetimi olduğunu söyleyen Erdoğan, bu misyonun Türkiye’deki temsilcisinin Danıştay olduğunu aktardı. Ayrıca Danıştay’ın Anayasa ve yasaların uygulamasını garanti ettiğini de anımsattı. 

Adaletin olmadığı yerde huzurun olamayacağını da söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

“Makamlarımızdan ve unvanlarımızdan öte 85 milyonun bir ferdi olarak hepimiz şu gerçeğe yürekten inanıyoruz. Nasıl geç gelen adalet adalet değilse, topluma güven verene ve erişilebilir adalet sistemi de bekamızın güvencesidir.” 

15 Temmuz çıkışı: Ödenen ağır bedeller ortada 

Yakın tarihte pek çok adaletsizliğe maruz kalındığını ifade eden Erdoğan, 27 Mayıs darbecileri için Yassıada’da işlenen hukuk katliamını unutmadıklarını söyleyen Erdoğan, Menderes, Zorlu ve Polatkan’ın idamını anımsattı. 12 Eylül darbesini ve ardından da 15 Temmuz darbesini hatırlatan Erdoğan, bir gecede 253 insanın şehit olduğunu da aktardı. Bu saldırının arkasında eli silah tutan örgüt militanları olduğunu söyleyen Erdoğan, yine hukuk cinayeti işleme niyetinde olduklarını belirtti. Tüm bunların acı örnekler olduğunu söyleyen Erdoğan, adalet sistemini bir dönem FETÖ gibi ihanet çetelerine maruz kaldığını anımsattı. 

Sosyal medya olumsuz etkileniyor 

Sosyal medyada yaşanan olaylara ilişkin sağa sola yargı dağıtanlar olduğunu söyleyen Erdoğan, bu tip paylaşımların hukukçuları hedef alması ve yargı mercilerinin baskılanmasına neden olduğunu kaydetti. Sosyal medyada acımasız bir linç kültürü yayıldığına dikkat çekerek en çok yargı organlarının etkilendiğini belirtti. 

Millete seslenen Erdoğan, güçlü, tarafsız, bağımsız ve seri işleyen bir adalet sisteminin en iyi miras olacağını söyledi. Bu noktada tıkanıklıkların giderileceğini ifade eden Erdoğan, üzerlerine düşen yapıcı rolü oynamaya devam edeceklerini vurguladı. Türkiye Yüzyılı’nın bir darbe değil, anayasa ve demokrasiyle geçmesi gerektiğini ifade eden sivil anayasa ihtiyacının gündemden düşürülmesini istemediklerini ifade etti. Siyasette yumuşamayla birlikte görüşmelerin yoğunlaşmasının bir fırsat olduğunu söyleyen Erdoğan, görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerini kaydetti.