Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçiye peş peşe müjde: Limitler artırıldı!

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere peş peşe müjdeleri sıraladı. Kadın ve genç çiftçiler için kredi limitlerinin tekrar yükseltildiğini kaydeden Erdoğan, kırmızı et açıklaması da yaptı.

Yayın Tarihi: 17.05.2024 15:53
Güncelleme Tarihi: 17.05.2024 15:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçiye peş peşe müjde: Limitler artırıldı!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından Haliç Kongre Merkezi’ne geldi. Burada Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'na katılan Erdoğan, çiftçiye çeşitli müjdeler verdi. 

Haliç Kongre Merkezi’nde konuşmasına başlayan Erdoğan, 2000’den fazla sektör temsilcisinin bir araya geldiği programda tarım ekonomisine katkıda bulunmayı temenni etti. Bugünkü programa katkı sağlayan herkese teşekkür eden Erdoğan, “tarım bitti” söylemlerinin içi boş olduğunu belirtti. Kırmızı et fiyatlarında son zamanlarda yapılan zamları yok sayamayacaklarını belirten Erdoğan, problem üreten alanların farkında olduklarını kaydetti. 

Çiftçi kredilerinin limitleri artırıldı! 

Tarımsal destek ödemeleri kapsamında her hafta çiftçilere destek olunduğunu ifade eden Erdoğan, tarım kredilerinin 480 milyar lirayı aştığını belirtti.  

Hibe desteği esas proje limitinin 7 milyondan 14 milyon liraya yükseldiğini duyuran Erdoğan, 5 milyar hibe desteği sağlanacak olan hak sahiplerinin bugün itibarıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanacağını kaydetti. Yaklaşık 20 bin vatandaşa istihdam sağlanacağını kaydeden Erdoğan, organize tarım bölgesinde yatırım yapacak olan çiftçilere ilk kez ilave faiz indirimi uygulanacağını duyurdu. Öte yandan küçük ekipman kredisinin 250 bin liraya çıkarıldığını kaydeden Erdoğan, küçükbaş hayvan üreticilerine de işlerini büyütmeleri için verilen kredinin 400 bin liradan 600 bin liraya yükseltildiğini ifade etti. Büyükbaş hayvancılıkla ilgilenenlere de 1.5 milyon liraya kadar kredi desteği verileceğini açıkladı. 

Gençlerin tarım alanında daha fazla yer alması adına teşviklerin artacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, genç çiftçi kredisinin 1.5 milyondan 2.5 milyona yükseltildiğini kaydetti. Ayrıca kadın çiftçi kredisinin de yine aynı şekilde 2.5 milyon liraya yükseltildiğini açıkladı.