DOLAR
42,69 -0,22%
EURO
50,12 0,06%
ALTIN
5.874,81 -0,39%
BITCOIN
3.858.163,49 1,29%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2024-2025 Akademik Yıl Açılışında Vizyon Mesajları

Erdoğan, Türk üniversitelerinin bilim alanında başarılı olması için çaba göstereceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 16:10
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 16:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2024-2025 Akademik Yıl Açılışında Vizyon Mesajları

Türkiye'nin Akademik Vizyonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türk üniversitelerinin bilim alanında uluslararası arenada daha fazla görünür olmasını hedeflediklerini ifade etti.

1. Bilimsel Yayınlarda Hedef 10

Erdoğan, "Türk üniversitelerine yakışan, kısa vadede bilimsel yayınlarda ülkemizin ilk 10 arasına girmesini sağlamaktır. İnşallah sizlerin de gayretleriyle bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

2. Eğitim ve Araştırma Temel Öncelik

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açılış töreninde, yeni akademik yılın üniversite camiası için hayırlı olması dile getirildi. Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nun 2024 Üstün Başarı Ödülleri'ni kazanacak bilim insanlarının heyecanını paylaştı.

Erdoğan, Türkiye’nin tarihine ve medeniyetine vurgu yaparak, Anadolu'nun ilk eğitim merkezleri konusundaki zenginliğini aktardı. Eğitim müesseselerinin tarihin her dönemine ışık tuttuğunu belirtti.

3. Öğretim Elemanı Sayısındaki Artış

Cumhurbaşkanı, 2002 yılında 64 bin civarında olan öğretim elemanı sayısının günümüzde 185 bine çıktığını ifade etti. 2003 yılındaki yükseköğretim net okullaşma oranının %15'ten %50'ye yükseldiğini vurguladı.

4. Bilimsel Araştırmalardaki Gelişim

Erdoğan, Türkiye'nin bilimsel yayın sıralamasında 29'dan 17'ye yükseldiğini, ancak bunun yetersiz olduğunu ifade etti. "Türk üniversitelerine yakışan, bilimsel yayınlarda ülkemizin ilk 10 arasına girmesini sağlamaktır" dedi.

5. Hükümet Desteği ve Gelecek Vizyonu

Erdoğan, üniversitelerin teknolojik ve bilimsel gelişmelere katkıda bulunmalarını beklediklerini, "Bu süreçte, hükümet olarak her daim sizlerin yanında olacağımızı burada tekraren ifade etmek istiyorum" diye ekledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı