Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi resmi ziyaret için gelen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen resmi bir törenle karşıladı.
Al Nahyan’ın makam aracını, külliye önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Nahyan’ı külliyenin ana giriş kapısında karşıladı. İki liderin tören alanındaki yerlerini almasının ardından, bando iki ülkenin milli marşlarını çaldı.
Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerlere de yer verildi ve 21 pare top atışı yapıldı. Al Nahyan, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı "Merhaba asker" diyerek selamladı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Al Nahyan, birbirlerine heyetlerini takdim etti.
İkili görüşmelerin ardından, Erdoğan ve Al Nahyan, Türkiye ile BAE arasında 2023 yılında tesis edilen Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in ilk toplantısına başkanlık edecek. Erdoğan, Al Nahyan onuruna ayrıca resmi bir akşam yemeği verecek.
Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Türkiye’nin BAE Büyükelçisi Lütfullah Göktaş ve Ankara Valisi Vasip Şahin de katıldı.