Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,17 -0,25%
EURO
35,16 0,14%
ALTIN
2.515,16 1,08%

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa Günü mesajı yayımladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yayın Tarihi: 09.05.2024 11:49
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 11:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa Günü mesajı yayımladı!

9 Mayıs Avrupa Günü kapsamında yeni bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünün aynı zamanda onlarca yıl süren barışın ve istikrarı nitelediğini ifade etti. Küresel çapta yaşanan savaş ve çatışmalara değinen Erdoğan, kıta genelinde İslam düşmanlığının tırmandığını kaydetti. Terör eylemleri, savaş, çatışma ve düzensiz göç nedeniyle Türkiye’nin olduğu kadar Avrupa’nın da tehdit altında olduğunu belirtti. 

Avrupa’da hayatını süren Türkler ve göçmenler için büyük bir endişenin olduğunu söyleyen Erdoğan, Türk toplumuna yönelik Avrupa’daki nefret suçlarının her geçen gün normalleştiğini vurguladı. 

Mesajında Gazze’de devam eden katliama da değinen Erdoğan, batılı devletlerin politikasının Avrupa değerlerine olan inancın sarsılmasına neden olduğunu kaydetti. Avrupa’nın Avrupa coğrafyası ve Akdeniz Havzası’nda kapsayıcı politikalar izlemesinin her zamankinden daha önemli bir hale geldiğini savundu. Ayrıca Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin çeşitli mesajlar da verdi.  

AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha sağlam bir zemine oturtulması vaktinin çoktan geldiğini ifade eden Erdoğan, dışlayıcı politikalara karşı Türkiye’nin sahip olduğu imkanları kullanmaktan çekinmeyeceğini de ekledi. Gelecekte daha dayanışmacı ve Türkiye’nin hak ettiği yeri aldığı bir Avrupa tablosu için ortak çalışmalara hazır olduklarını bir kez daha hatırlattı ve ekledi: 

“… Bu düşüncelerle, vatandaşlarım başta olmak üzere tüm Avrupalıların 9 Mayıs Avrupa Günü'nü tebrik ediyorum.”