Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Demokrasilerindeki Boşluğu Aşırı Sağcı Demagoglar Dolduruyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'daki demokrasi eksikliğini aşırı sağcıların benimsediğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 24.02.2025 21:32
Güncelleme Tarihi: 24.02.2025 21:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Demokrasilerindeki Boşluğu Aşırı Sağcı Demagoglar Dolduruyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa demokrasilerinde görülen boşluğun, son seçimlerde aşırı sağcı demagoglar tarafından doldurulduğunu ifade etti. Erdoğan, bu durumun ilerleyen dönemlerde demokratik değerler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirtti.

Avrupa'daki siyasi gelişmelere dikkat çeken Erdoğan, demokrasinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Avrupa'nın, toplumları birleştiren değerleri yeniden hatırlaması gerektiğini belirterek, bu bağlamda daha kapsayıcı bir siyasi yol haritasının oluşturulmasının önemine değindi.

Erdoğan, açıklamalarında ayrıca, demokrasinin sadece seçimlerden ibaret olmadığını, aynı zamanda toplumsal uzlaşı ve barışı sağlamanın da bir parçası olduğunu dile getirdi. Bu çerçevede, Türkiye'nin bu konudaki özverilerini ve çalışmalarını da hatırlatarak, uluslararası iş birliğinin önemine işaret etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı