Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu yıl 50. yaşını kutladığını hatırlatarak, "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır" düsturuyla iyilik ve yardımlaşmanın yaygınlaşması için çaba gösterdiklerini ifade etti.
Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, Ramazan-ı Şerif'in mübarek günleri vesilesiyle gerçekleştirildi. Erdoğan, programda, "Yeryüzünün dört bir yanında iyilikte ve hayırda yarışarak bir gurbet misafirhanesi olarak gördüğümüz bu dünyaya bereket katan tüm gönül insanlarına saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.
Erdoğan, Ramazan ayının ruhunu yansıtan etkinliğe katılanları da selamlayarak, bu özel günlerin tüm dünyaya hayır ve güzellikler getirmesi temennisinde bulundu. Ayrıca, Sezai Karakoç'un "Samanyolunda Ziyafet" eserinden ramazanı anlatan mısralar da okudu.
Cumhurbaşkanı, Ramazan'ın getirdiği güzelliklerin bayram ve sevinç kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Rabbim bizlere bu müstesna günleri layıkıyla ihya edebilmeyi nasip buyursun" ifadelerini kullandı.
Etkinlikte Mevlana'nın dizelerini paylaşan Erdoğan, geçmişteki dostlukların ve insan hazinelerinin kaybına da değindi. Özellikle 28 Şubat'ta vefat eden Hattat Hasan Çelebi'yi anarak, onun sanat alanındaki katkılarını vurguladı.
Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı'nın eğitim, insani yardım, kültürel faaliyetler ve sosyal dayanışma projeleri alanında önemli başarılara imza attığını belirtti. Vakfın, 111 ülkede düzenlediği projelerle zor durumda kalan insanlara yardım elini uzattığını ifade etti.
“Vakıf kültürü”nün Türk milletinin köklü değerlerinden olduğunu hatırlatan Erdoğan, cami, medrese ve diğer sosyal yapılarla bu kültürün korunup yaşatıldığını söyledi.