DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.789.182,78 1,48%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Hükümlünün Cezasını Kaldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 hükümlünün cezalarının sakatlık ve hastalık halleri nedeniyle kaldırılmasına karar verdi.

Yayın Tarihi: 30.03.2025 09:29
Güncelleme Tarihi: 30.03.2025 09:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Hükümlünün Cezasını Kaldırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cezaevinde bulunan 10 hükümlünün kalan cezalarını "sakatlık, kocama ve sürekli hastalık halleri" nedeniyle kaldırma kararı aldı.

Karara ilişkin detaylar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Adli Tıp Kurumu raporları doğrultusunda yapılan değerlendirme sonucunda, Ali Dinç'in "kocama hali", Kenan Karataş'ın "sakatlık hali", Ziya Yılmaz'ın "sürekli hastalık ve kocama hali" gibi durumlar göz önünde bulundurularak cezaların kaldırılmasına karar verildi.

Diğer hükümlülerden Gülden Aşık, Hulki Nas, Abdulkadir Ekingen ve Hamit Çöklü'nün "sürekli hastalık hali" nedeniyle, Uğur Eper, Şehmus Alpsoy ve Ayhan Kaba'nın ise "sürekli hastalık ve sakatlık hali" nedeniyle kalan cezaları iptal edildi.

Bu karar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104. maddesinin 16. fıkrası uyarınca alındı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı