Çorum Kargı’da Boyabat Baraj Gölü’nde 800 metre kaçak balık ağı ele geçirildi
Çorum’un Kargı ilçesinde gerçekleştirilen denetimde, Kargı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Boyabat Baraj Gölü içinde yaklaşık 800 metre uzunluğunda kaçak balık ağı tespit edilerek gölden çıkarıldı ve ağa el konuldu.
Denetimin amacı ve tespit süreci
Yapılan denetimin amacı, su ürünleri kaynaklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı desteklemektir. Sahada yürütülen kontroller, yasadışı avcılığın tespiti ve engellenmesine odaklandı; ekiplerin göl yüzeyinde ve çevresinde uyguladığı kontroller sonucunda kaçak ağ tespit edildi.
Çevresel ve sektörel etkiler
Kaçak ağlar, yasa dışı avcılığa katkı sağlayarak balık stoklarını baskılayabilir ve ekosistemde dengesizliklere yol açabilir. Bu tür ekipmanların zamanında tespiti ve el konulması, hem yerel balıkçılığın sürdürülebilirliğini korumak hem de biyolojik çeşitliliği desteklemek açısından önem taşıyor.
Denetimlerin önemi ve takip adımları
El koyma işlemi, denetim ve yaptırım mekanizmalarının aktif olarak işletildiğini gösteriyor. Süregelen kontroller, eğitim çalışmaları ve hukuki uygulamalarla birlikte yürütüldüğünde, su ürünleri kaynaklarının korunmasına yönelik etkinliğin artması beklenir. Yetkili birimler tarafından başlatılan bu tür operasyonlar, bölgesel denetim kapasitesinin güçlendirilmesine de katkı sağlar.
Önemli bilgi: Olayla ilgili tespit edilen kaçak ağ gölden çıkarılarak ekiplerce muhafaza altına alınmıştır.
ÇORUM'UN KARGI İLÇESİNDE EKİPLER TARAFINDAN YAPILAN DENETİMDE GÖL İÇİNDE 800 METRE UZUNLUĞUNDA KAÇAK BALIK AĞI ELE GEÇİRİLDİ.