Antrenman programı ve test uygulamaları:
Çorum FK, Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdürdü. Hazırlıklar kapsamında saha çalışmaları ile performans testleri eş zamanlı yürütüldü.
Güncel test verisi bulunmayan futbolculara laktat ve sprint testleri uygulandı. Laktat testiyle oyuncuların kan laktat seviyeleri ölçülerek aerobik ve anaerobik eşik değerleri saptandı. Sprint testleri ise futbolcuların sürat ve kuvvet performanslarına ilişkin veri sağladı.
Bireysel performans profillerinin hedefleri:
Gerçekleştirilen ölçümlerle oyuncuların mevcut fiziksel performans düzeyleri değerlendirildi ve bireysel performans profilleri oluşturuldu. Elde edilen verilerin, antrenman yoğunluklarının oyuncuların ihtiyaçlarına göre planlanmasında ve sezon içindeki fiziksel gelişimlerin takibinde referans oluşturması amaçlanıyor.
Laktat ve sprint testlerine katılmayan futbolcular ise aynı program kapsamında saha çalışmalarını sürdürdü. İdman, dinamik ısınmayla başlayıp dar alan oyunları ve çift kale oyun ile devam etti; antrenman saha çalışmalarıyla tamamlandı.
TRENDYOL SÜPER LİG EKİPLERİNDEN ÇORUM FK, BEŞİKTAŞA KONUK OLACAĞI MAÇIN HAZIRLIKLARINA YAPTIĞI ANTRENMANLA DEVAM ETTİ.