Çorum'da Kavacak köyü mağarasında sıkışan şahsı kurtarma çalışmaları sürüyor

Çorum Kavacak köyündeki mağarada define ararken sıkışan İ.A.'yı kurtarmak için AFAD ve jandarma öncülüğündeki arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 09.07.2026 16:57
Güncelleme Tarihi: 09.07.2026 17:05

Çorum'da Kavacak köyü mağarasında sıkışan şahsı kurtarma çalışmaları sürüyor

Çorum'da kavacak köyü mağarasında kurtarma çalışmaları sürüyor

olayın seyri ve yürütülen çalışmalar

Çorum merkez ilçesi Kavacak köyü mevkiinde, define aramak için girdikleri mağarada bir kişinin sıkıştığı ihbarı üzerine arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Saat 04.00 sıralarında jandarma karakoluna müracaat eden S.Ş., arkadaşlarıyla birlikte girdikleri mağarada İ.A. isimli şahsın sıkıştığını bildirdi. İhbar üzerine bölgeye intikal eden jandarma ekipleri çalışmayı başlattı ve kazı yapılan kayalık alanı tespit ederek AFAD'tan destek istedi.

AFAD ve jandarma ekipleri mağarada arama ve kurtarma faaliyetlerine başladı. Daha sonra bölgeye Kastamonu ve Sivas'tan AFAD ekipleri ile İskilip ilçesindeki madende çalışan madenciler sevk edildi.

Ekipler, mağara girişine yerleştirilen düzenekle mağaraya oksijen verirken, yılan kamera ile iç kısım görüntüleniyor. Çalışmalar sırasında mağara içinde kazı yapılan alandaki şahıslara ait malzemelere ulaşıldı.

Madencilerle koordineli şekilde yürütülen arama kurtarma çalışmaları devam ediyor; ekipler kısa sürede İ.A.'yı kurtarmayı amaçlıyor.

ÇORUM'DA ARKADAŞLARIYLA DEFİNE BULMAK İÇİN GİRDİĞİ MAĞARADA KAYBOLAN ŞAHSI KURTARMAK İÇİN...

ÇORUM'DA ARKADAŞLARIYLA DEFİNE BULMAK İÇİN GİRDİĞİ MAĞARADA KAYBOLAN ŞAHSI KURTARMAK İÇİN BAŞLATILAN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR.

ÇORUM'DA ARKADAŞLARIYLA DEFİNE BULMAK İÇİN GİRDİĞİ MAĞARADA KAYBOLAN ŞAHSI KURTARMAK İÇİN...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.