Çorum'da karne töreni ve sevinç
2025-2026 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle Çorum'da binlerce öğrenci karnelerini almanın sevincini yaşadı. Kent merkezinde düzenlenen törene katılan protokol üyeleri ve veliler, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
Program ve katılımcılar
Karne dağıtımı töreni İsmail Kakaç İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Programa Çorum Valisi Ali Çalgan, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Tören hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.
Sayısal veriler ve okul açıklaması
Habere göre resmi ve özel olmak üzere 438 öğretmenin eğitim verdiği 83 bin 402 öğrenci karnelerini aldı. Ayrıca valilik konuşmasında, görev yapan 7 bin 724 öğretmenden söz edildi.
Yetkililerin mesajları
Vali Ali Çalgan, öğrencilere seslenirken yılın yorucu geçtiğini belirterek, "Sevgili çocuklar, uzun yorucu bir eğitim öğretim yılının sonunda tatile kavuşmuş durumdasınız. Tatili iyi değerlendirin. Şehrimizde oynayacak, gezecek, spor yapacak çok şeyler var. İyi çalışın, iyi eğlenin, iyi spor yapın" diye konuştu.
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, öğrencilere yönelik sözlerinde akademik başarının önemine vurgu yaparken asıl hedefin "iyi ve güzel insan" yetiştirmek olduğunu aktardı: "Yavrularımız matematikte, fende, teknolojide iyi olacaklar; ama esas olan iyi bir insan olması, güzel bir insan olmasıdır."
İsmail Kakaç İlkokulu Müdürü Cemalletin Tunç ise okul yönetimi olarak imkanları değerlendirdiklerini, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin okullarında başarıyla uygulandığını ve öğrencileri bir üst öğrenim kademelerine ve hayata hazırlamak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.
Program, katılımcıların karne sevincini paylaşmasının ardından son buldu.
2025-2026 YILI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI SONUNA GELEN ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALMANIN SEVİNCİNİN YAŞADI.