Çöpe düzen getiriliyor: Talas'ta sokaklar için yeni temizlik disiplini

Talas Belediyesi, 1 Eylül'den beri 150 esnaf ve bina görevlisini evsel atıkları belirtilen saatlerde ve uygun çöp kovalarında çıkarmaya yönlendiriyor.

Yayın Tarihi: 08.09.2026 11:11
Güncelleme Tarihi: 08.09.2026 11:11

Çöpe düzen getiriliyor: Talas'ta sokaklar için yeni temizlik disiplini

Çöpe düzen getiriliyor: Talas'ta sokaklar için yeni temizlik disiplini

Talas Belediyesi, ilçe genelinde çevre temizliğini ve çöp disiplinini sağlamak amacıyla yeni bir bilgilendirme çalışması başlattı. Çalışma ile cadde ve sokaklarda düzensiz atık bırakılmasının önüne geçilmesi ve ortak bir temizlik anlayışının yerleştirilmesi hedefleniyor.

Çalışmanın kapsamı:

Çevre Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, esnaf ve bina görevlilerini evsel atıkların belirlenen saatlerde çıkarılması konusunda uyarıyor. Uygulamada, atıkların poşetle değil, uygun çöp kovalarıyla çıkarılması ve atıklar alındıktan sonra konteynerlerin kendi alanlarına çekilmesi isteniyor.

1 Eylül'de başlayan çalışmada yaklaşık 150 esnaf ve bina görevlisine ulaşılmış; böylece cadde ve sokaklarda oluşan kötü görüntü ve kokunun yanı sıra çevre kirliliği ile konteynerlerin yaya ve araç trafiğinde oluşturabileceği olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Denetim, bilgilendirme ve esnaf uyarıları:

Ekipler, denetim ve bilgilendirme sırasında iş yeri sahiplerine ve bina görevlilerine iş yeri önlerinin ve ortak kullanım alanlarının temiz tutulması konusunda uyarılarda bulunuyor. Uygulama yalnızca çöplerin toplanmasını sağlamayı değil, aynı zamanda atıkların düzenli çıkarılması ve ilçe genelinde ortak bir temizlik disiplininin oluşturulmasını hedefliyor.

Başkan Mustafa Yalçın, temiz ve düzenli bir ilçe hedefiyle belediye çalışmalarının vatandaşların duyarlılığıyla tamamlandığını vurgulayarak; "Temiz bir Talas için ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Ancak şehrimizin temizliği hepimizin ortak sorumluluğu. Çöplerimizi belirlenen saatlerde ve uygun şekilde çıkarmak, konteynerlerimizi atıklar alındıktan sonra kendi alanımıza çekmek ve iş yerlerimizin önünü temiz tutmak kent düzenine önemli bir katkıdır. Talasımızı daha temiz ve yaşanabilir bir şehir olarak geleceğe taşımak için hemşehrilerimizin desteğine güveniyoruz." dedi.

Belediyenin uygulaması, düzenli toplama saatlerine uyum ve bireysel sorumluluk ile sokaklarda daha temiz, daha düzenli bir görünüm oluşturmayı amaçlıyor.

TALAS’TA CADDE VE SOKAKLARDA DÜZENSİZ ÇÖP GÖRÜNTÜSÜNE GEÇİT YOK. TALAS BELEDİYESİ, ÇEVRE TEMİZLİĞİ...

TALAS’TA CADDE VE SOKAKLARDA DÜZENSİZ ÇÖP GÖRÜNTÜSÜNE GEÇİT YOK. TALAS BELEDİYESİ, ÇEVRE TEMİZLİĞİ VE ÇÖP DİSİPLİNİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA İLÇE GENELİNDE YENİ BİR BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI BAŞLATTI. ÇEVRE ZABITA VE TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, ESNAF VE BİNA GÖREVLİLERİNİ EVSEL ATIKLARIN BELİRLENEN SAATLERDE ÇIKARILMASI VE ÇÖP KOVALARININ ATIKLAR ALINDIKTAN SONRA CADDE VE SOKAKLARDA BIRAKILMAMASI KONUSUNDA UYARIYOR.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.