Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Çok üşümenizin nedeni havanın soğukluğu olmayabilir! Eğer bu belirti de varsa...

Vücuttaki bir sinyal mekanizması olan üşüme aynı zamanda ciddi bir hastalığın belirtisi de olabilir. Bu nedenle aşırı üşümeyi göz ardı etmeyin. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 29.12.2023 14:47
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 14:47

Çok üşümenizin nedeni havanın soğukluğu olmayabilir! Eğer bu belirti de varsa...

Uzman isim Vücudun sinyal mekanizması olan üşüme aynı zamanda ciddi bir hastalığın habercisi de olabileceğini ve bu nedenle özellikle soğuk algınlığının devam etmesi veya başka semptomların eşlik etmesi durumunda tıbbi yardıma başvurmak gerektiğini vurguluyor. Detaylar haberimizde...

su

UZMAN İSİM UYARI YAPTI! ÜŞÜMENİN TEMEL NEDENİ YALNIZCA SOĞUK HAVALAR OLMAYABİLİR!

Hava koşulları sadece soğuk hava koşullarını işaret etmez aynı zamanda grip, soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarına da neden olabilir. Soğuk mevsimde acil durumlar sıklıkla meydana gelir.

Geçen sezon grip ve soğuk algınlığının ana nedeninin hava koşulları olduğu düşünülüyordu. Yansımanın asıl nedeninin soğuk olmadığı paylaşıldı. Dr. Joseph Amban konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İşte Amban'ın açıklamasının tamamı...

ÜŞÜMENİN TEMEL SEBEBİ HAVALAR DEĞİL

Dünya Sağlık Örgütü'nün yayınladığı verilere göre, 2020'den bu yana her ocak ayında dünya çapında koronavirüs enfeksiyonlarının sayısı arttı. Havaların soğumasıyla birlikte grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar da artıyor. Doktorlar, kış aylarında ağır kıyafetler giymelerine ve sıcak ortamda bulunmalarına rağmen üşüyen vatandaşları uyardı. Dr. Joseph Amban, bu sakinlerin çöküşünün sebebinin soğuk olmadığını söyledi. Endişenin temel sebebinin kolesterol semptomları olabileceğini vurguladı.

UZMAN İSİM AÇIKLADI

Soğuk hava, üşümenin ana nedeni olarak tanımlanıyor. Ancak araştırmalar düşüncelerin kolesterol belirtisi olabileceğini gösteriyor. Dr. Joseph Amban, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, yüksek kolesterol seviyelerinin ayaktan düşme sonucu ortaya çıkabileceğini söyledi. Örnek olarak uzmanlar, hareket ederken şiddetli kramplar hissedebileceğinizi, dinlenirken kramplar azalsa bile ayaklarınızın hala üşüyebileceğini, bunun da yüksek kolesterolden kaynaklandığını söylüyor. Uzmanlar, böyle bir durum fark ettiğinizde derhal profesyonel yardım almanın akıllıca olacağını belirtti.

Uzmanlar, kolesterol düzeyi yüksek kişilerin bacak ve ellerindeki nabız oranının test sırasında düşük olabileceğini, bu nedenle atardamarların test edilmesi için tıbbi test ekipmanlarının kullanılması gerektiğini söyledi. Özellikle yüksek kolesterol düzeylerinin göz çevresinde küçük sarı bir yağ tabakası oluşmasına yol açabildiğini, bu durumun esas olarak göz kapaklarına yakın göz bölgesini ve burnu etkilediğini vurguladı. Eğer durum kontrol edilmezse görmeyi etkileyebileceğini ve daha kötü vakalarda körlüğe yol açabileceğini söyledi.

ERKEN TEDAVİ CİDDİ SONUÇLARI ÖNLÜYOR

Uzman, el ve ayak soğukluğuyla ilgili olarak, kolesterol seviyesinin yüksek olduğu tespit edilirse acil tedavi gerektiğini, acil tedavinin gelecekte oluşabilecek ciddi sonuçları önleyebileceğini açıkladı. Uzmanlar, kandaki kolesterolün tedavi edilmediği takdirde damarlarda tıkanmalara yol açabileceğini vurguladı. Bu durumun genel olarak yüksek yağlı gıdaların tüketiminden ve hareketsiz yaşam tarzından kaynaklandığını vurguladı.