Bist 100
9.097,15 1%
DOLAR
31,37 0,42%
EURO
34,06 0,51%
ALTIN
2.092,7 2,45%

Çocuklarınız her kahvaltıda muhakkak bu tarifi yapmanızı isteyecek! Mis gibi kıymalı krep tarifi

Çocuklarınızın sabah kahvaltısında parmaklarını yiyeceği, enfes bir tarif hazırlamak istiyorsanız karşınızdayız... Kıymalı krep tarifi sizinle! Bu tarif sayesinde kahvaltıları sevmeyen çocuklarınız bile kahvaltı sofralarına koşarak gelecek. İşte kıymalı krep tarifi...

Yayın Tarihi: 02.01.2024 10:41
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 10:41

Çocuklarınız her kahvaltıda muhakkak bu tarifi yapmanızı isteyecek! Mis gibi kıymalı krep tarifi

Sabah kahvaltılarında vazgeçilmez lezzette bir aparatif hazırlamak istiyorsanız, kıymalı krep tarifi sizinle! Lezzetli mi lezzetli evinizde bulundurduğunuz malzemelerle şipşak yapacağınız bu tarif sayesinde, çocuklarınız kahvaltılara koşarak gelecek. Yumurta, un, süt ve tuzunuz varsa gerisi hikaye! İşte her kahvaltının vazgeçilmez lezzeti kıymalı krep tarifi...

KIYMALI KREP TARİFİ MALZEMELERİ 

️Krep için;

  • 2 tane yumurta
  • 3 su bardağı ölçüsünde un (200ml)
  • 3 su bardağı ölçüsünde süt
  • Bir tutam tuz

Harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 5 yeşil soğan
  • 2 diş doğranmış sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
  • 150ml domates sosu
  • 2 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz ya da biber tozu
  • Yarım bardak ölçüsünde su
  • Biraz doğranmış maydanoz
  • 250 g rendelenmiş peynir

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağ
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde un
  • 150ml krema

KIYMALI KREP

KIYMALI KREP YAPILIŞI

  1. Krebi yapmak için un, yumurta, süt ve tuzu bir kasenin içersine koyup güzelce karıştırın. 
  2. Bir dolu kepçeyi tavanın içersine dökün ve pişirmeye başlayın.
  3. Harcı için ise soğanları ve sarımsakları güzelce soteleyip, kıymanızı ekleyin.
  4. Bir yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası, domates sosunu, maydonoz ve baharatları ekleyip harcınızı tatlandırın. 
  5. Yarım su bardağı ölçüsünde suyunuzu dökün ve hafif ateşte pişirmeye başlayın.
  6. Beşamel sosu için bir yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı eriterek un eklemesi yapın. 
  7. Harcı karıştırıp, kremayı içerisine dökün ve kaynattıktan sonra ise altını tamamen kapatın.
  8. Kreplerin ortaya yerine harcınızı doldurun yanlarını katlayarak yuvarlayın.
  9. Bir güveç kabının içersine yan yana dizip üzerlerine beşamel sosunuzdan sürün.
  10. Son olarak ise üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirlerinizi serpiştirin.
  11. 180° yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Herkese afiyet olsun...