Çocukların 'kahraman ağabeyi' kayalıklardan kaplumbağayı kurtardı

İskenderun'da kayalıklarda boğazına çuval ipi dolanan kaplumbağa, İlker Unutmaz ve çevredekilerin müdahalesiyle kurtarıldı, kontrol edilip denize bırakıldı.

Yayın Tarihi: 24.08.2026 08:51
Güncelleme Tarihi: 24.08.2026 10:06

Çocukların 'kahraman ağabeyi' kayalıklardan kaplumbağayı kurtardı

Çocukların 'kahraman ağabeyi' kayalıklardan kaplumbağayı kurtardı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Cam Teras mevkiinde boğazına çuval ipi dolanmış bir kaplumbağa, çevredeki vatandaşların ve özellikle İlker Unutmaz'ın müdahalesiyle ölümden döndü. Olay sırasında bir çocuğun 'Kahraman ağabey' diye seslenmesi, kurtarma anını duygusal bir kareye dönüştürdü.

olay anı:

Ailesiyle sahilde gezen İlker Unutmaz, kızının alt tarafta bir kaplumbağanın çırptığını görmesiyle harekete geçti. Cam Teras bölgesindeki sivri ve kaygan kayalıklardan inerek denize ulaşan Unutmaz, kaplumbağayı güçlükle karaya çıkardı. Yapılan ilk incelemede kaplumbağanın boğazına çuval ipi dolandığı görüldü ve çevredekilerle birlikte müdahale edildi.

müdahale ve sonuç:

Kaplumbağanın boğazına sarılı olan ip, kesilerek çıkarıldı. Unutmaz, kaplumbağanın neredeyse nefessiz kaldığını; ancak yaralanma olmadığını ve bir süre sonra nefes almaya başladığını belirtti. Yapılan sağlık kontrolünün ardından kaplumbağa denize tekrar bırakıldı ve yüzerek uzaklaştı.

Unutmaz, yaşananları anlatırken çocuklara hayvanlara karşı iyilik yapma öğüdü verdiğini söyledi. O an, küçük bir çocuğun 'Kahraman ağabey' diye seslenmesiyle herkesin yüzünü güldürdü; kurtarılan canlının sağlığı ve tekrar denize dönmesi ise en büyük sevinç kaynağı oldu.

KAPLUMBAĞAYI KURTARAN İLKER UNUTMAZ

KAPLUMBAĞAYI KURTARAN İLKER UNUTMAZ

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!