Cizre itfaiye ekipleri miniklere yangın ve afet bilinci aşılıyor

İtfaiye Haftası kapsamında Cizre Belediyesi ekipleri Nergis Anaokulunu ziyaret ederek miniklere yangın güvenliği, doğru davranış ve araç tanıtımı yaptı.

Yayın Tarihi: 01.10.2026 09:55
Güncelleme Tarihi: 01.10.2026 09:55

Cizre itfaiye ekipleri miniklere yangın ve afet bilinci aşılıyor

itfaiye haftası kapsamında okul ziyaretinde güvenlik eğitimi verildi:

Cizre Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, İtfaiye Haftası etkinlikleri çerçevesinde Nergis Anaokulunu ziyaret etti. Okul bahçesinde gerçekleştirilen programda minik öğrencilere yangın ve afet sırasında nasıl davranılması gerektiği uygulamalı ve sade bir dille anlatıldı. Etkinlikte çocuklar, itfaiye araçlarını ve teknik ekipmanları yakından inceleme fırsatı buldu.

Ziyaret sırasında itfaiyeciler mesleklerinin gereklerini paylaşırken, yangın anında yapılması gerekenler, panikle başa çıkma yolları ve acil durumlarda kimlere haber verilmesi gerektiği gibi temel konular üzerinde durdu. Eğitim, çocukların anlayacağı kısa talimatlar ve basit uygulamalarla desteklendi; öğrencilerin soruları ekipler tarafından tek tek yanıtlandı.

erken yaşta bilinçlendirmeye verilen önem:

İtfaiye yetkilileri, çocukların küçük yaşta afet ve güvenlik bilinci kazanmasının hayati olduğunu vurguladı. Eğitim sırasında yangın önleme tedbirleri ve doğru davranış biçimleri öne çıkarıldı; böylece aile ve okul çevresine yayılabilecek bir bilinç oluşturulması hedeflendi.

Etkinlik, hem öğrencilerde merak ve ilgi uyandırdı hem de itfaiye ekiplerinin toplumsal bilinci artırma çabasının bir parçası olarak değerlendirildi. Yetkililer, çocukların ilgisinden memnuniyet duyduklarını belirtti ve benzer eğitimlerin sürdürüleceğini ifade etti.

CİZRE'DE İTFAİYE HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA NERGİS ANAOKULU’NU ZİYARET EDEN CİZRE BELEDİYESİ...

CİZRE'DE İTFAİYE HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA NERGİS ANAOKULU’NU ZİYARET EDEN CİZRE BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİ, MİNİK ÖĞRENCİLERE YANGIN GÜVENLİĞİ VE AFET BİLİNCİNİ ANLATTI.

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.