Cizre'de 75 yıllık imam hatip mirası gençlerle kutlandı

Cizre'de imam hatip okullarının yeniden açılışının 75. yılı, anma törenü, eğitim projeleri ve gençlere yönelik değer vurgusuyla kutlandı.

Yayın Tarihi: 26.10.2026 15:47
Güncelleme Tarihi: 26.10.2026 15:47

Cizre'de 75 yıllık imam hatip mirası gençlerle kutlandı

Cizre'de imam hatip okullarının 75. yılı etkinlikleri

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, imam hatip okullarının yeniden açılışının 75. yıl dönümü nedeniyle kapsamlı bir kutlama programı düzenlendi. Etkinlik, Prof. Dr. Fuat Sezgin İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirildi ve ilçe milli eğitim yetkilileri, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın içeriği:

Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde başladı; ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yer aldı. Program boyunca, imam hatip okullarının tarihsel gelişimi anlatıldı ve kuruluşunda emeği geçen öncüler anıldı. Özellikle yeniden açılış sürecinde lider olarak anılan Mahmut Celalettin Ökten ile dönemin Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri rahmet ve minnetle yad edildi.

Etkinlikte, okulların akademik başarısının yanı sıra millî, manevi ve insani değerlere odaklanmasının önemi vurgulandı. Sunumlarda, okulun yürüttüğü bilim, teknoloji, kültür ve sanat projelerinin eğitim hayatına kattığı değerler katılımcılarla paylaşıldı; bu çalışmalardan elde edilen kazanımların öğrencilerin sosyal ve bilişsel gelişimine katkı sağladığı ifade edildi.

Geleceğe yönelik vizyon ve söylem:

Cizre İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke konuşmasında, ilçenin ilim geleneğinin üzerinde yükselen bir geçmişe sahip olmanın gururunu dile getirdi. İke, geleceğe 'çift kanatlı' bir yaklaşımla yüründüğünü belirterek, bir kanadın bilim, fen, teknoloji ve kodlama; diğer kanadın ise ahlak, maneviyat ve kadim değerler olduğunu söyledi. Bu yaklaşımın, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde hem akademik hem de karakter odaklı bir eğitim hedeflediği ifade edildi.

Konuşmada ayrıca imam hatip okullarının dijital dünyanın risklerine karşı öğrenci bilinçlendirmedeki rolüne dikkat çekildi ve gençlerin hem teknolojiye uyum sağlayan hem de değerleri koruyan bireyler olarak yetiştirilmesinin gerekliliği üzerinde duruldu.

Program, sinevizyon gösterimleri, öğrencilerin okuduğu şiir dinletileri ve sahne performanslarıyla renklenirken, etkinlik sonunda katılımcılar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Kutlama, geçmişe saygı ile geleceğe dönük bir eğitim vizyonunun yerel düzeyde nasıl somutlaştığını gösteren bir buluşma olarak kayda geçti.

CİZRE İLÇESİNDE İMAM HATİP OKULLARININ YENİDEN AÇILIŞININ 75. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA KAPSAMLI BİR...

CİZRE İLÇESİNDE İMAM HATİP OKULLARININ YENİDEN AÇILIŞININ 75. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA KAPSAMLI BİR KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.